< div id=”header ”>< / div>

torsdag 12 januari 2017

Besparing på 2 miljoner och införandet av två helvegetariska dagar väcker protester i Varberg !

Införande av två helvegetariska dagar och 2 miljoner i besparingar för att driftsbudgeten ska hålla har väckt ramaskri bland många i Varberg när det gäller skolmaten.


"Under hösten bestämde barn- och utbildningsnämnden att två miljoner skulle sparas in på skolmaten för att få driftbudgeten att gå ihop. Kost och städ fick komma med olika förslag på hur besparingen kunde genomföras och ett alternativ var att införa ytterligare en helvegetarisk dag i kommunens bespisningar. Barn- och utbildningsförvaltningen sa ja till förslaget som började gälla direkt vid terminsstart"

Jag vet inte om jag hänger med riktigt i skolmatsdebatten men "på min tid" sades det något om att varje skola hade ett kostråd. Om nu inte det tycks fungera att dessa kan lägga förslag på menyer borde de iaf ha möjlighet att med sin expertis som brukare kunna ge förslag på recept som håller sig inom budget.

Det verkar som det är politikerna som med hjälp av kost och städ bestämmer lite väl mycket. Deras uppgift är "budget i balans" och verkar tagit sin uppgift för mycket på allvar. Det gäller att hålla reda på matsvinnet också. Sedan finns det en kostpolicy som togs 2012 som fungerat och frågan är hur den följs nu?

I vilket fall finns det protester som bör följas upp med speciella önskemål.

Inga kommentarer: