< div id=”header ”>< / div>

torsdag 29 december 2016

Varbergs partiledare betygsätts år 2016 !


Årets kommunråd

Lotta Stenkil

Motivering: Ingen annan har kunnat leda Varberg som denna "Merkel". Snarare står hon henne närmare än den träiga AKB som är moderaternas partiledare. Ingen slår henne på budget och budgetsiffror. Inte ens den nye ekonomichefen. Hon har dessutom fem partier att leda inte bara ett. Toppbetyg !

Årets onödigaste oppositionsråd

Jana Nilsson

Tillhör han majoriteten eller oppositionen? Den S-ledda regeringen är något Jana gärna drar upp och den leder en samarbetsregering. Själv leder Jana ett parti lokalt i Varberg som aldrig kommer att lämna sina viceposter och som går att samarbeta med i majoritet. De trivs där de är i minoritet.

Årets budgetvinnare

Harald Lagerstedt

Den som går igenom budgeten 2017 ser en budget som omfattar hela kommunen och som ofta är klok centerpolitik. Centern vet hur man samlar in olika uppfattningar och det märks i budgeten. C var också det parti av alla som hade intresse att exponera framgångar i budgeten det ska de ha eloge för.

Årets oppositionsledare

Andreas Feymark

SD spottar fram motioner,de visar framfötterna att ha alternativa förslag och även om invandrarfrågan är deras fråga försöker de visa bredd. De förlänger fullmäktigemöten och lockar upp både partier från höger och vänster som bemöter dem. SD står inte heller och faller med sin ledare som S gör. Bakom Andreas Feymark finns gott om kompetent folk.

Årets frågetecken

Tobias Carlsson

Jag vad händer med Torget, Brunnsparken, Societén? Blir det något av Skejtparken? Hur bir det med trafiken vid Gallerian, Lassabacka och Lugnetrondellen? Cykelplanen och den nyanlagda cykelvägen vid Södra Näs som blåste bort? Fästningsbadet med pir?

Årets mest misslyckade gruppledarpar

Stefan Edlund Madeleine Bagge

Ja vem är språkrör för MP i Varberg? Ska vi döma efter aktiviteten hos Miljöpartiet lär det vara Martin Bagge som är talespersonen. Men eftersom han inte är ordinarie i kommunfullmäktige är det hans fru och Stefan Edlund som utgör gruppledarparet. Fast det märks aldrig i talarstolen.

Årets mest korrekta och lojalaste ledare

Kerstin Hurtig

Alliansens lojalaste medspelare som gör KD till ett parti som knappt syns. Nu har KD inga maktposter och måste därför profilera sig. Frågan verkar vara att behovet inte finns. Med 2 mandat sitter KD med vid maktens bord och får all info de behöver.

Årets onödigaste

Lars-Åke Erlandsson Lennart Liljegren

Att vara ett 2-mandatsparti i opposition är skit. Partierna är undanskuffade i periferin och använder man inte interpellation och motionsinstrumentet blir partiet onödigt. Både V och SPI är i farozonen att kallas helt onödiga. Trots att deras partier borde vara betydligt aktivare framstår både V och inte minst SPI som väldigt beskedliga och onödiga.

Inga kommentarer: