< div id=”header ”>< / div>

tisdag 18 oktober 2016

Det går bra för Varberg och majoriteten är överens om budgeten 2017 !

När Hallands Nyheter presenterar Alliansen + MP:s förslag till budget i Varberg verkar det vara lite halvdant rubriken Societetsparken får vänta är lite märklig gällande en budget på 3 miljarder.

Går man sedan in på bostadsmålet färdiga bostäder så verkar det som kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) ojar sig över alla som överklagar. Det vore bra om majoriteten slutar att drömma utan förhåller sig till realiteter i fortsättningen. Det mår vi alla bäst av i ett för övrigt välmående Varberg.

Ska vi säga nånting om budgeten allmänt är det framtagandet av förslagen i nämnderna som är det stora arbetet. Därefter ska förslag ställas samman och prioriterar ska göras och en viss ekonomisk balans ska hållas.

Jag tycker det är synd att inte alla partier bereds plats i budgetberedningen. Jag hade en motion uppe om detta för exakt ett år sedan för behandling i kommunfullmäktige. Nu är det inte så utan allt sammanställs i kommunstyrelsens arbetsutskott där bara S, M, C och MP har företrädare.

Alliansen men saknar företrädare har MP som ingår och L och KD som har insyn genom träffar på måndagarna ihop i majoritetsgruppen. S ingår i budgetberedningen men brukar låta majoritetspartierna presentera sitt förslag först i ksau (kommunstyrelsen arbetsutskott) och själva invänta kommunstyrelsen för att få maximal publicitet.

Andra partier som SD har genom åren aldrig lagt något eget budgetförslag i Varberg och förra året överraskade de med ett eget budgetförslag. DEtta budgetförslag blev sedan fokus för kommunfullmäktigemötet som antar budgeten så vi får se vad de hittar på i år.

Partier som V brukar ibland och ibland inte lägga avvikande förslag men i slutändan står dessa närmare S. SPI lägger inga egna budgetförslag och brukar avstå i budgeten men överaskade förra året genom att stödja majoritetsbudgeten utan några invändningar.

Inga kommentarer: