< div id=”header ”>< / div>

måndag 12 september 2016

SD sätter myror i Alliansen och gör dem omöjliga som regeringsbildare efter nästa val !


Bjud in till samtal säger Liberalernas Jan Björklund vad gäller SD.

Därmed har han skapat ett tryck på ALLIANSEN att bjuda in SD till samtal.

En som nappat på detta är Socialdemokraternas gruppledare Tomas Eneroth som vill ha tydliga besked av Anna Kindberg-Batra tilltänkt regeringschef hur de ska ha det efter nästa val.

"Anna Kinberg Batra tycks oförmögen att ge tydliga besked. Jag och många med mig ställer oss frågande till hur hon ser på regeringsfrågan efter valet 2018. Vårt löfte står kvar – vi kommer aldrig att samarbeta med eller göra oss beroende av SD. Nu är det hög tid också för M att ge besked, skriver Tomas Eneroth (S)."

"Trots ett historiskt svårt parlamentariskt läge har vår ambition att söka breda samarbeten över block­gränserna gett resultat. Hittills under mandatperioden har vi fått till 15 blocköverskridande överenskommelser i frågor av stor vikt för Sverige, såsom det finans­politiska ramverket, energi och försvar. Genom mer samarbete tar vi ansvar för Sverige och utvecklar den svenska modellen"

"Anna Kinberg Batra tycks dessutom oförmögen att ge tydliga besked. Jag och många med mig ställer oss frågande till hur hon ser på regeringsfrågan efter valet 2018. Om de borgerliga partierna får ­färre röster än de rödgröna i valet 2018 krävs aktivt stöd av Sverigedemokraterna för att Anna Kinberg Batra ska kunna bilda regering. Trots det kan varken Moderaterna, Liberalerna eller Centerpartiet ge ett tydligt besked om de ser Sverige­demokraterna som en del i deras regeringsunderlag."

Inga kommentarer: