< div id=”header ”>< / div>

fredag 9 september 2016

Nej Miljöpartiet det räcker inte med en propagandabild det ska bevisas också att satsningarna är rätt !


Regeringen presenterade nyligen satsningar som kallades historiska och jämförelser gjordes bakåt se bilden med alliansen. Tyvärr saknades väl Perssons insatser bakåt för det här med miljö och klimat uppstod väl inte 2006?

Supermiljöbloggen har samlat kommentarer och själv hade jag bilden ovan i 34 delningar på i min fb-sfär utan någon kritisk kommentar. Ren propaganda alltså.

KG Bergström (Expressen)

"Nästa år som budgeten handlar om satsar regeringen 1,8 miljarder kronor mer. Största post är att den så kallade supermiljöbilspremien förlängs.

Det mesta av de cirka 13 miljarderna kommer först efter nästa val, så mycket som 9,5 miljarder kronor, enligt Ekot. Det är pengar som ingen med säkerhet kan säga att kommer miljön till del. Varken Stefan Löfven eller Isabella Lövin eller någon annan vet vilken regering Sverige har efter 2018 och ännu mindre hur mycket den vill satsa på klimatpolitik"

Johan Ehrenberg (ETC)

"Regeringen har ett överskott på 24 miljarder i ”reformutrymme” nästa år och lägger 1,8 miljarder på att rädda klimatet. Det är inte ens 10 procent av utrymmet.

ALLT annat som föreslås är sådant som ligger kommande år, långt bortom regeringens kontroll. Den ”stora satsning” som görs på 12,9 miljarder kronor finns inte. Det är pengar i budgetar efter valet och regeringen skulle lika gärna kunna skriva att den satsar 100-tals miljarder och räkna fram alla miljö- och klimatbudgetar fram till 2050"

Carl-Johan Seth (Dagens Nyheter)

"Haken är bara den att 9,5 av regeringens 12,9 nya miljömiljarder ska spenderas efter nästa val. Först år 2019 och 2020 kommer ymnighetshornet att flöda på riktigt, till äventyrs vid ungefär samma tidpunkt som finansminister Magdalena Andersson också planerar att börja balansera statsbudgeten.

Den rödgröna regeringen har inte uppfunnit greppet. Det är sedvänja att räkna ihop endera satsningen eller skattesänkningen ett antal år framåt för att kunna uppvisa en riktigt saftig summa för journalisterna."

Göran Eriksson (Svenska Dagbladet)
"De allra största satsningarna som presenterades på tisdagen ligger också flera år fram i tiden. De mesta pengarna i det här paketet ska gå till järnvägsunderhåll för åren 2019–20, alltså efter nästa val.

Det är alltså inte säkert att den rödgröna regeringen sitter kvar och måste leverera de utlovade tillskotten.

Att blåsa upp, snygga till och marknadsföra sina egna reformer är ett hantverk som alla regeringar, oavsett färg, ägnar sig åt. En reform som väljarna inte uppskattar kan visserligen vara viktig, men den ökar ju inte regeringens chanser att bli omvald "

Johanna Sandahl (Naturskyddsföreningen)

"– Det är alltid svårt att få en helhetsbild när regeringen presenterar valda saxade bitar från budgeten och vi har ännu inte helheten eller all information var pengarna tagits från. Men om regeringen nu sätter igång att göra verklighet av de olika konkreta förslag som redan finns inom klimatområdet som Naturskyddsföreningen drivit sedan tidigare så kan vi se fram emot en riktigt grön vinter i positiv bemärkelse."

Oscar Alarik (Naturskyddsföreningen)

"– Vi är positiva till budgetsatsningen, men inte nöjda
, förrän vi ser resultaten steg för steg. Till exempel är satsningarna på järnvägsunderhåll långt ifrån tillräckliga, men det som regeringen nu aviserar är helt klart stora steg i rätt riktning."

Annika Jakobsson ( Greeenpeace )

"Det är en helt förväntad höjning, men den återspeglar inte den enorma omställning av samhället som faktiskt ligger framför oss. Med tanke på vad regeringen gjorde här i somras när man sålde Vattenfalls stora tyska brunkolstillgångar till ett brevlådeföretag så funderar jag på om den insikten finns hos regeringen."

Jonas Jacobsson Gjörtler (Moderaterna)

"Hans generella kommentera på regeringens budget är att satsningarna görs med lånade pengar.

–Man säger att man vill satsa på miljön och det låter ju jättefint, men problemet är att man gör det med lånade pengar.Det är väldigt lätt att göra stora satsningar om man inte bryr sig om var pengarna kommer ifrån"

Eva Franchell (Aftonbladet)

"Vi kan kritisera regeringen för att pengarna kommer för sent, det mesta av klimatmiljarderna betalas ut först under nästa mandatperiod. Kanske nådde inte miljöpartisterna ända fram i regeringsförhandlingarna, men nu skulle vi ju inte skriva mer om spelet. Tyck inte synd om miljöpartisterna, kräv i stället att de jobbar ännu hårdare för klimatet "

Mattias Svensson ( Moderaterna)

"Amerikanska National Academy of Sciences lät för några år sedan gå igenom samtliga gröna skatteavdrag och subventioner, med förödande resultat. Inte en enda av subventionerna var effektiv. Några var mycket ineffektiva, andra direkt kontraproduktiva och ökade växthusgasutsläppen. Den sammantagna nettoeffekten för miljön av alla gröna subventioner var väsentligen noll!

Så dömde Konjunkturinstitutet i Sverige också ut förlagan till de stöd som idag heter Klimatklivet och tidigare hette KLIMP, som byråkratiska och ineffektiva. Det var därför de avskaffades under Alliansregeringen. Att regeringen återinfört dem är alltså inte mycket att skryta med"

Inga kommentarer: