< div id=”header ”>< / div>

torsdag 22 september 2016

MP VARBERG - en process där jag inte längre passar in !


Så var det då OFFICIELLT. Pierre Ringborg lämnar Miljöpartiet. En tidningsartikel i HALLANDS NYHETER säger inte hela sanningen inte ens halva om orsaker, bakgrund, funderingar men ger en bild av ett verkställt ställningstagande.

Inkallande av krisgrupp

I artikeln så framstår det med en länk att ett möte förra året skulle HANDLA OM MIG. Så var icke fallet. Det var datumet då KRISGRUPPEN som dåvarande styrelse själva BESTÄLLT skulle lämna RAPPORT hur de tänkt klara situationen i MP VARBERG.

Krisgruppen ville att SAMTLIGA NÄRVARANDE skulle skriva på ett papper vilket jag inte motsatt mig men det var inte vad mina kontrahenter tänkt sig. De söndrade mötet och istället arrangerade fullmäktigegruppen (samma som styrelsen) UTOM MIG ett extra möte efter det mötet att DE SAKNADE FÖRTROENDE FÖR MIG.

En sak var att SAMTLIGA de som var med i detta eftermötet också satt i STYRELSEN. DE kunde själva välja i vilken egenskap de kunde ha detta möte och VILKA som fick reda på att det var ett möte.

"Tidigare i höst hamnade Pierre Ringborg i bråk på Facebook. Han blev anklagad för rasism och Miljöpartiets gruppledare, Stefan Edlund, sa till HN att partiet tillsatt en krisgrupp som skulle utreda Ringborgs framtid och att det kunde bli tal uteslutning."

Uteslutning ?

Någon uteslutning har aldrig varit aktuell. Någon begäran finns inte protokollförd hos vare sig styrelsen lokalt i MP Varberg eller i MP Halland. Stefan Edlund tillika min egen gruppledare försökte avsiktligt trissa upp stämmningen i media genom ett förtäckt hot. Själv hade jag inget emot att frågan behandlades på högre nivå för då fick jag tillfälle att försvara mig och ev VARFÖR jag skulle uteslutas.

Försök att ena i MP VARBERG

Jag gjorde ett sätt att försöka vara konstruktiv genom att till MP Varbergs årsmöte lämna in motioner som skulle skapa mer delaktighet och förändringar i partiet lokalt. Ingen av motionerna fick gehör och de som var samlade till årsmötet var i huvudsak sittande styrelse.

Vid det årsmötet AVGICK styrelseledamöter endast en stod kvar och det saknades valberedning. En som var bortrest valdes in men en styrelse på två ledamöter ansågs otillräcklig. Det tillkallades ett extra årsmöte i juni för att komplettera styrelsen och välja en valberedning.

Vi var tre ledamöter som ansåg oss beredda att träda in i styrelsen men till extra årsmötet hade de ledamöter som hoppat av fått liv i sig igen. Deras maktposition hotades och tre av de dem som AVGICK på ordinarie årsmötet trädde in igen avsiktligen för att blockera oss tre som tänkt ställa upp för att fylla ett vaccum.

Dessutom valdes SAMMANKALLANDE i styrelsens fru in som ledamot i en valberedning fylld med 2 personer vilket skulle garantrea makthegemonin.

Ledamoten (nyvalde) som valdes in på årsmötet ville inte längre sitta kvar och meddelade efter en kortare tid att han också lämnar miljöpartiet. Själv tänkte jag ha is i magen och invänta till hösten.

I sammanhanget har det inte bara varit turbulens lokalt utan också regionalt och i riksorganisationen. Inte minst för de beslut som tagit i riksdagsgruppen kring vissa frågor.

Det jag skriver här behöver inte vara sanningen inte ens halva den. Men det är en stark partsinlaga då jag varit involverad som EN huvudperson hur MP Varberg fungerat internt.

3 kommentarer:

Mikael Sjögren sa...

- Tycker du är strong, Pierre!
MP är ett parti i upplösning, ett skämt. Din energi passar bättre någon annanstans.
Du är tuff, det gillar jag. Men hitta rätt forum för dina synpunkter (vilket lär vara svårt med alla dessa förvirrade partier idag).
- Bli skribent i media istället, eller nåt sånt.
- Ge järnet!
/Mikael

Anonym sa...

Äntligen!
Partipiskor med mobbing är ute. Individens frihet med åsiktsfrihet och äkta demokrati är inne.

Grattis!
Hans J.

Robert Lundkvist sa...

Men hur står det till med interndemokratin i MP Varberg egentligen? MAn blir mörkrädd när man läser din beskrivning...