< div id=”header ”>< / div>

måndag 5 september 2016

Missnöjet med Merkels flyktingpolitik är stort i Tyskland !


En enda fråga avgjorde ett delstatsval i Tyskland: Missnöjet med Merkels flyktingpolitik överskuggade alla andra frågor i Mecklenburg-Vorpommern.

Detta ändå i en delstat som ändå tagit emot mindre med flyktingar än andra delstater.

Om det nu hade varit missnöje med enbart att det finns en storkoalition hade andra partier kunna nå framgångar men De Gröna som haft säte åkte ur lantdagen. En tröst i sammanhanget var att nyanazistiska NPD också gjorde det.

Valresultat i Mecklenburg-Vorpommern

SPD 30,6 %
AfD 20,8 %
CDU 19,0 %
Die Linke 13,2 %
-----------------
De Gröna 4,8 %
FDP 3,0 %
NDP 3,0 %

För första gången har ett missnöjesparti till höger blivit större än det konservativa CDU i en delstat. Det bör rimligvis skaka om hela Tyskland och frågan är vad som händer med Merkels ledande ställning i sitt parti?

För De Gröna blev det en knäpp på näsan. De är inte särskilt starka i öst och i gamla DDR. De Gröna är fortfarande ett genuint västparti som har mycket att göra om de ska slå igenom på östsidan. En fingervisning åt vilket håll det barkar kommer att bli i nästa val Berlin som hålls den 18 september.

1 kommentar:

Josef Rantamäki sa...

Hej Pierre,

Ville höra om du vill skriva om vårt unika välgörenhetsprojekt?
Det går ut på att erbjuda gratis terapi för shoppingberoende och privatekonomisk ångest, där patienten även kan vara helt anonym.

Här finns mer information om projektet: https://advisa.se/blogg/gratis-terapi-for-shoppingberoende-och-privatekonomisk-angest/

Vi anser det finnas ett tydligt behov för detta och vi behöver all hjälp vi kan få för att bryta tabun kring köpbeteende och få fler att våga ta tag i sina privatekonomiska bekymmer.

Hoppas du vill vara med och hjälpa!

Tack på förhand.

Josef