< div id=”header ”>< / div>

fredag 19 augusti 2016

Nej MP har inte löst några problem över sommaren bara vilat upp sig !


Två nattsvarta mätningar från Yougov och Aftonbladet/Inzio dyster läsning för fortfarande semestrande miljöpartister.

Förslag om skärpningar mot tiggeriet är inte precis en MP-fråga men kan bli nödvändigt. Problem i andra länder i EU får lösas på plats och inte genom tiggeri sittande på gator i Sverige.

Anpassad EU-politik vad gäller flyktingmottagande kan omöjligöra en generös nationell flyktingpolitik. Frågan är om inte EU-nivån är den rätta också?

Intressantast är Lena Mellins analys: att MP-krisen är över. Nej den har just börjat.

Yrvaket har ledamöter i riksdagen och i partistyrelsen vilst upp sig och tror att allting ska rinna av bara sommaren är över.

Var finns MP när det gäller bilbränder ? Var finns Miljöpartiet när det gäller ofredande och sexuellt ofredande vid festivaler eller liknande arrangemang?

Jag uppfattar MP som väldigt vilset, splittrat och dålig på att både kommunicera och marknadsföra. De verkar inte ha vare sig gnistan eller viljan att förändra. Det verkar bara vara att sitta i regering och leda i styren som gäller och hoppas på den tekniska utvecklingen. Inga utbildningar eller kurser för att stärka partimedlemmar erbjuds. (noterar att det är en stor sammandragning i september i Borås men det är inte ens i min valkrets).

När det dyker upp en fråga positionslägger man sig med korta uttalanden ingen riktig analys. Ett fragmatiskt parti som tilltalar en viss grupp väljare men som inte imponerar på mig längre.

Man LETAR frågor men LEVER INTE för dem. Man kan lika gärna låta robotar ta fram svaren för själen saknas. Under ytan finns naturligtvis sugna medlemmar som vill sätta fart på saker men grunden riksdagsgruppen och partistyrelsen ihop med riksvalberedning lever sina egna liv skilt från allt annat.

Inga kommentarer: