< div id=”header ”>< / div>

lördag 16 juli 2016

Regeringen skapar förnedring men inga nya jobb !


Åtgärder utan effekt ? Ja läs Roland Paulsens krönika om den förträffliga arbetslinjen och hur politiker med löften om jobb lyckas åstadkomma en bråkdel.

Med låtsasjobb mot framtiden

"För egen del fann jag mig repetera orden den första maj då Stefan Löfven offentliggjorde regeringens nya arbetsmarknadsåtgärd. ”Beredskapsjobb”, kallade han dem. Det vill säga: ”enkla jobb inom statliga myndigheter” för människor som hamnat utanför arbetsmarknaden. Eller närmare bestämt: ”jobb som i dag inte utförs men som kan ge stor samhällsnytta, som har rationaliserats bort de senaste åren”.
"Arbetslösa ska sysselsättas. Inte i reguljära anställningar i offentlig sektor, den sortens verksamhet har nu även socialdemokratin lämnat bakom sig. Utan i ”jobb” som inte är jobb. ”Jobb” som egentligen inte behövs."

- 32 000 skulle traineejobben bli. I dag är de 115 stycken
- 20 000 skulle extratjänsterna bli. I dag är de 617 stycken

" Genom att bända in det bortrationaliserade arbetskraftsöverskottet i högre utbildning skapas en examina-inflation som tillåter arbetsgivare att kräva högskoleutbildning för jobb som tidigare bara krävt gymnasieutbildning. På så vis kan det se ut som att kunskapsintensiteten ökat trots att det bara är utbildningskraven som förändrats"

"De arbetslösa måste jagas. Därför kunde inte fas 3 läggas ner eller göras frivilligt direkt efter regeringsskiftet – regeringen föredrog att tvinga arbetslösa till vad de själva betecknat som förnedring. Hellre det än att ”kasta ut folk i ingenting” som Åsa Romson uttryckte det när alternativet till fas 3 skulle presenteras"

"Den första mars i fjol infördes än strängare straffregler för de 180 000 arbetslösa som befinner sig i åtgärdsprogram, och sedan dess har myndigheten fattat nära 150 000 beslut om att dra in ersättningen för de som glömt lämna in aktivitetsrapporter eller någon annan pålaga som inte ens fanns för tio år sedan."

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag älskar FAS 3, pengarna rullar in, man kan halvsova bort dagarna, hehe, detta är livet.