< div id=”header ”>< / div>

måndag 27 juni 2016

Fridolin - brobyggaren mellan blocken för sin egen makts skull !

Läser Gustav Fridolins inlägg som kom nu efter hans harmlösa sommartal. Möjligtvis kom jag ihåg något om "brobyggare" men inget mer. Nu har #Brexit överskuggat all inhemsk diskussion och påverkar även den svenska debatten.

Johan Norberg knivskarp här om Eu och den bristande legitimiteten.

Johan Hakelius knivskarp här om Hotet mot EU är den maktelit som inte vill bli störd.

Max Andersson här om ett EU som måste demokratiseras och förändras från grunden.

"De politiska skiljelinjerna är i  förändring. Val avgörs mindre av höger eller vänster, och allt mer i spänningsfältet mellan rationalitet och rädsla." säger Gustav Fridolin"

Min kommentar: Det enda Gustav Fridolin bryr sig om just nu är att själv klamra sig fast vid makten och hur han ska komma undan kolbiten.

"Dagens utmaningar saknar självklara konfliktlinjer. Klimatfrågan, världsfattigdomen och flyktingkrisen ger inga tydliga fiender eller lätta svar. Snabb information utan sammanhang fram­ställer problemen som olösliga. I en global ekonomi finner man sig mer utsatt. När en lönsam fabrik i Bjuv plötsligt flyttas till Tyskland har den enskilde lite att sätta emot. Segregation och klyftor ökar ytterligare människors osäkerhet inför varandra."

Min kommentar:På samma sätt kan vi ställa oss VAD gör EU för att skydda arbetarna i Bjuv? Är det inte så att EU-samarbetet uppmuntrar till att flytta omkring människor, kapital, tjänster och varor på ett enklare och lättare sätt? EU går storkapitalet till mötes och inte den enkla människan på sin arbetsplats.

"Vi fungerar som brobyggare mellan de politiska blocken. Vi ska visa på sammanhang och våga försvara kompromissen som verktyg för att möta hoten mänskligheten står inför och förverkliga ett annat och bättre samhälle."

Min kommentar: Miljöpartiet ska alltså vara brobyggare mellan de politiska konstlade blocken där alla egentligen tycker ganska likt och energiuppgörelsen sägs vara ett föredöme. Inget ont om energiuppgörelsen men utan tydlighet mellan partierna rikserar väljarna att välja det som är tydligast. Den som sedan sviker lär få betala det i nästa val.

Inga kommentarer: