< div id=”header ”>< / div>

tisdag 24 maj 2016

Sälj inte Vattenfalls brunkolsanläggningar till någon som saknar miljömål!


Regeringens Vattenfallsaffär liknar en såpopera.

En gång i tiden fick Vattenfall hybris och köpte upp allt som fanns i norra Europa. Det gick ju bra närde helatiden i tio års tid leveerde avkastning till svenska staten.

Så kom Nuonaffären och sedan problemen med äldre kärnkraftverk Nu står Vattenfall med sin kolbit som de vill bli av med. Klimatfrågan har blivit allt viktigare och allt fossilt är del av orsaken.

Det får regeringen lösa säger oppositionen och slår från olika håll. Ulf Bjereld och Rafael Waters skriver i SvD något jag tar fasta på.Köpa­ren EPH har däremot ingen hållbarhetspolicy, inga hållbarhetsmål och redovisar inga utsläpp av kol­dioxid. EPH har uttalat avsikt att både fortsätta och utveckla brunkolsdriften.

Vad göra? Enligt Vattenfalls egna ägardirektiv ska de själva vara ett föredöme och att lämpa över till någon som är sämre löser inga proben.

Dessvärre är den tyska brunkolen egentligen ett tyskt problem men det är inte ett tyskt företag som är tänkta köpare.I övrigt tycker man att tyskarna ska avgöra detta själva.

Men hur var det med miljön? Den kan inte lösas nationellt vi behöver samarbete. Men vi har en svensk hybrisregering som ställt upp mål som att vi ska bli välrldens första fossilfria välfärdsamhälle.

Högt ställda mål nationellt och vi vet ju hur det gick i flyktingfrågan. Bäst på flyktingmottagning men de andra länderna ställde inte upp.

När olika målkonflikter står mot varandra gäller det att hitta den mest framkomliga vägen.Kolbitar i en valrörelse kan göra politiker till kålrötter när det gäller tunga beslut.

Bästa i nuläget är att INTE godkänna köparen. OM Miljöpartiet blir överkörd i regeringen bör de genast lämna den och säga tack och adjö Stefan Löfven vi nådde inte ända fram.

Inga kommentarer: