< div id=”header ”>< / div>

måndag 18 april 2016

Drevet fällde Mehmet Kaplan !

Mehmet Kaplan avgår som bostads-och stadsutvecklingsminister.

Till slut kom drevet ikapp och till slut avgick han. En omöjlig sits trots massiv uppbackning inom Miljöpartiet.

Nu avgör ju inte MP vem som ska bli statsråd det gör Stefan Löfven. Men när kolleger inom regeringen blir kritiska blir situationen ohållbar. Tyngst av dem är Margot Wallström.

Regeringen ska vara samkörd och när media ältar frågor om vilka kretsar Mehmet Kaplan befunnit sig i och uttalanden än det område som Kaplan ska ansvara för blir det för mycket.

Jag har inget ont att säga om Mehmet Kaplan men ska man möta drevet måste man vara väldigt slipad medialt.

Det gäller att verkligen kunna tycka annorlunda, inte tro att alla är kompisar fast de är följare på Twitter, tryckt på gilla sidor på facebook. Där gäller det verkligen att ta debatten.

MP har heller inte den kommunikativa organisation att kunna ta debatten internt.MP är byggt på att propagandera ut sitt budskap och det ska gå hem.

Journalister gör sitt jobb och naturligtvis borde de gjort jobbet tidigare och inte nu att ta fram gammal skåpmat som många av oss redan vetat om.

För övrigt stödde jag Mehmet och hans resa på Ship to Gaza och tycker själv att Israel är en fasciststat mot palestinierna.För den skull tycker jag inte att man kan göra jämförelser med Israel och nazisternas brott mot judar.

Jag tycker inte heller att Mehmet Kaplan gjort bort sig som minister i det jobb han var utsedd att utföra. Men Mehmet Kaplan är inte oersättlig.Det finns andra som kan sköta jobbet lika bra.

Detsamma gäller språkrörsposterna. Tänk på det miljöpartister som försöker göra ledarna till helgon. Tack för din ministertid ändå Mehmet Kaplan.

Inga kommentarer: