< div id=”header ”>< / div>

torsdag 28 april 2016

Christofer Bergenblock (C) ordförande i kultur och fritidsnämnden i Varberg överlät till SD att avgöra "Damen med väskan" !


Med röstsiffrorna 6-5 och med SD som avgörande utslagsröst stoppade alliansen gåvan från Lasse Diding att ta emot Damen med väskan

Det var första gången under mandatperioden alliansen nu fick använda SD som stödparti då jag från MP gick ihop med S och bejakade damen med väskan i form av en staty till kommunen.

Samstämmigheten i nämnden har i stort sett varit stor i kultur och fritidsnämnden i Varberg i de flesta frågor. Inte minst har S och alliansen i stort sett tyckt samma sak om ALLT.

Budgetförslaget som går fram i juni till kommunfullmäktige finns total enighet om i nämnden.
Bra det behövs ibland samsyn i frågor för att få genomfört dem.

Det finns frågor där det förekommit gnissel i nämnden eller iaf där gnisslet varit ordentligt efteråt.Kan nämna beslutet om en friidrottshall för 147 miljoner i Trönninge där jag reserverade mig men inte hade stöd av MP:s kf-grupp att prioritera annat före detta bygge.

Kan också nämna en fråga i nämnden där vi sökte 2,9 miljoner av "flyktingpengarna" där även SD-ledamoten gav bifall men där SD i fullmäktige inte ville bevilja denna ansökan.

Nu kom ärendet med damen med väskan upp och skulle avgöras och nu blev SD tungan på vågen och alliansen fick alltså stopp på statyn med hjälp av dem.

Trots en utredning som i grunden var positiv och där muséet bara har lovord att dela ut om statyn uppställd på borggården.

I detta läget VALDE alltså alliansen att aliera sig med SD i frågan.

1 kommentar:

surkärringen sa...

Bra att statyn avvisades. Min synpunkt vilar i det faktum att sonen till damen med väskan, inte ville ha en staty över huvud taget.
Dessutom var denna kvinna vid tillfället inte riktigt psykiskt välmående, om jag ska tro mina sagesmän. Hon vill inte heller bli påmind om händelsen, som hon tydligen skäms över och ångrar. Vanja Regnander, Varberg.