< div id=”header ”>< / div>

onsdag 27 april 2016

Finns det bättre språkrörspar bör det ges tid att ta fram dem !


Språkrörens förtroende prövas nu och har anmält mig till regionalt MP-möte första maj av alla dagar här i Varberg.

Jag anser att språkrörsrollen delar de kollektivt. Avgår en avgår båda. De är kollektivt anvariga för språkrörsuppgiften.

Av döma av enkäten har Åsa Romson motstånd som inte motsvarar den roll hon har som vice statsminister och lättast blir om hon INTE haft denna position.

Självklart bör också Riksvalberedningen söka utmanare som kan tänkas göra jobbet bättre som språkrör.Det vore ju intressant att veta om det finns back-ups som har förtroende i Miljöpartiet även om jag tycker det är lite vansinnigt att ändra nu på stundande kongress.

Tycker ändå att språkrörsfrågan bör bordläggas till en EXTRA KONGRESS i höst. De som väljs då blir de som leder Miljöpartiet då gör det i valrörelsen 2018.

Då finns tid för mer diskussion kring själva språkrörsrollen, hur det går ihop att sitta i en regering, att kunna få fram namn som breddar synen på att det finns flera som vill leda. Har väldigt svårt att se att MP:s språkrör enbart ska leverera kompromisser man gör med andra partier utan också vad Miljöpartiet står för när de går in och kompromissar.

Nu har SIFO gjort en enkät:

Hur ser du på språkrörens framtid ?

Gustav Fridolin

Samtliga tillfrågade : 28% anser han bör sitta kvar
MP-sympatisörer : 74% -"-

Samtliga tillfrågade : 44% anser att han bör avgå
MP-sympatisörer : 9% -"-

Åsa Romson

Samtliga tillfrågade : 11% anser att hon bör sitta kvar
MP-sympatisörer : 47% -"-

Samtliga tillfrågade : 63% anser att hon bör avgå
MP-sympatisörer : 20% -"-

1 kommentar:

Mikael Sjögren sa...

- (MP) idag är en trafikolycka!
Gemene man vill inte höra mer av detta parti, punkt! De har gjort bort sig för tid och evighet, och passar perfekt som oppositionsparti i miljöfrågor, DET ska de ägna sig åt. I övrigt är de ett farligt dagis för subversiva krafter. Vare sig Gråta Romson eller mini-mister Frigolit är trovärdiga, det är bara så.
Hoppa av regeringen och starta dagis, det skulle vara en perfekt uppgift för er. Frågan är bara: VEm skulle tolkas som dagisbarn och vem skulle vara dagisfröknar?