< div id=”header ”>< / div>

tisdag 22 mars 2016

Nej krisgrupp hjälpte inte MP Varberg när krisen fortsätter !


Så¨här rapporteras det officiellt från Miljöpartiet de grönas årsmöte i Varberg på hemsidan.

"Årsmötet hade ovanligt få deltagare"

Förutom ett antal som satt styrelsen som faktiskt var i majoritet var vi inte många MEDLEMMAR nej. Vi var faktiskt inte mer än två utöver styrelsen.

"lågt intresse inför mötet att nominera personer till förtroendeposter"

Ja förutom de två som var NOMINERADE till styrelsen och det fanns INGET intresse på själva mötet att nominera någon eller sig själv. När dessutom hela fem personer lämnade styrelsen kan vi tala om massavhopp.
"leder till att det kommer att kallas ett extra årsmöte för fyllnadsval"

Det finns heller ingen valberedning. Den som återstod hoppade av under året i protest och ingen annan har känt sig manade att ta på sig uppdraget. Frågan är finns det folk som är villiga inför ett fyllnadsval?

"Under tiden fram till extra årsmöte för fyllnadsval så kommer partiet organisatoriskt att ledas av Stig Gesterling och Martin Bagge där Stig kommer vara den som tecknar föreningens firma"

På något sätt ska det ändå finnas personer som administrerar Miljöpartiet i Varberg och det viktigaste är ändå kassörsposten och att någon är sammankallancde.

Det finns inte så mycket att säga om övrigt. Det avhandlades normalt som ett årsmöte har att behandla.Dock har tycker jag styrelsen misslyckats att kommunicera sig utåt till medlemmarna som väcker intresse.

Många av medlemmarna har inte besökt lokalen och vid ett årsmöte brukar alltid någon besöka den som vanligtvis inte råkar springa där.

Det gäller helt enkelt att försöka skapa intresse utanför den tunga ärendefållan för vanligt folk att besöka möten.Lokalen ligger centralt men den som går förbi på vardagarna ser det skumt och icke inbjudande ut.

Miljöpartiet i Varberg har en svår väg. Det var inte ett dugg bättre under alliansåren 1991-1993 där det fanns ett motstånd att aliera sig med alliansen och där Radio Halland gick ut i radion att MP Varberg är på väg att läggas ner.

Då fanns en regering som leddes av Carl Bildt. Ny Demokrati satt i riksdagen och MPbefann sig utanför riksdagen.Denna gången är MP med i regeringen med S och lokalt i Varberg sitter partiet ihop med motståndarna i en styrande allians. Tro fasen att det ser konstigt ut och medlemmarna sviker.

Inga kommentarer: