< div id=”header ”>< / div>

söndag 17 januari 2016

Torgfrågan under luppen hos partierna i Varberg !


En fråga som är aktuell inom de politiska partierna är hur man ser på torget i Varberg

Bevara med smärre förändringar

Varken Liberalerna, SPI Välfärden eller Sverigedemokraterna vill se några stora förändringar på torget

Ej bestämt sig

Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har inte bestämt sig vad gäller torgplanerna och de vill inte heller säga något om vartåt det lutar

Ej prioriterad fråga

Centerpartiet vill inte prioritera någon torgförändring utan ser andra behov som viktigare.

Under diskussion bestämma sig snart

Kommunalrådet Ann-Charlotte Stenkil (M) är tveksam till större förändringar på torget men hon har inte hela partiet med sig. Hon berättar att Moderaterna ska diskutera frågan nu i januari och komma fram till en gemensam hållning.

Positiv till förändring

Socialdemokraterna är positiva till en förändring av torget. Badande ungdom kan flyttas – eller vara kvar, som Socialdemokraterna ser det.

Tydligaste parti - Liberalerna

vill att det byggs fler toaletter och en servicebyggnad åt torghandlarna. Om det ska bli en tillbyggnad på Torgkiosken, eller om Torgkiosken ska rivas och ersättas med en ny byggnad med de funktionerna har man däremot inte bestämt sig för.

Liberalerna tar också ställning i rådhusfrågan. De vill inte ha en krog av det slag som föreslås. I stället vill de att kommunen ska använda huset, eller i alla fall stora delar av det. I bottenplan kan de tänka sig lokaler för föreningar eller kanske möjligen ett kafé, eller turistbyrån – där har partiet inte diskuterat klart.

Officiell besöksguide här

Inga kommentarer: