< div id=”header ”>< / div>

fredag 25 december 2015

Jag sätter omdömen på Varbergs ledande politiker - 2015 !


Folket har betygsatt regeringen och miljöpartisterna får inte godkänt.

För skojs skull ska jag betygsätta några av våra lokala makthavare i Varberg


Lotta Stenkil (M)

Svårt läge att som nytt kommunråd sätta avtryck. Men uppfattar henne som en pragmatisk politiker som har bra koll på läget och kan vara en verbal kulspruta när hon är uppe i talarstolen. Dock går hon bara upp när det känns nödvändigt.

Harald Lagerstedt (C)

Antagligen kommunens mäktigaste politiker med båda fötterna på jorden. Svår att runda för S och M.Är ordförande i Servicenämnden och driver progressivt frågor som landsbygden och alternativa drivmedel och matförsörjningen.

Stefan Edlund (MP)

Anonym politiker som specialiserat sig på att samla uppdrag både på den lokala och regionala nivån. Befinner sig på ett sluttande plan då han är beroende av rikspartiets siffror och har inte skapat någon mer profil än att han vill utesluta mig och vill sitta still i båten på sina uppdrag utan intern kritik.

Tobias Carlsson (L)

Mycket sympatisk politiker som känns lätt att prata med. Genom ordförandeskapet i hamn- och gata har han en plattform som kan lyfta liberalerna i Varberg nästa val. I övrigt märks han inte särskilt mycket utåt-

Kerstin Hurtig (KD)

Alliansens lojalaste medspelare. Kristen och pragmatisk politiker som gör att KD håller ställningarna. Men ingen som förnyar partiet snarare tvärtom. Hon gick emot att DÖ skulle rivas upp och är stenhårt fast i blockpolitiken.

Oppositionen

Jana Nilsson (S)

Suttit som kommunråd sedan 2002 men aldrig vunnit ett val. Pratglad och löftesrik. Det är han som driver alliansen framåt eller bakåt om man så vill.Som ledare för största partiet har han mycket att säga till om.

Andreas Feymark (SD)

Modern socialkonservativ framtidsman som numera är suppleant i SD:s mäktiga partistyrelse. SD:s ledande politiker i Halland och skulle med lättthet kunna ta en riksdagsplats om han vill satsa på det.

Lars-Åke Erlandsson (V)

Förlåt mig men jag ser honom mer som en vänsterliberal snarare än som socialist. Känns intensägande och otydlig borde ha förutsättningar att kunna lyfta V ett snäpp men gör det inte.

Lennart Liljegren (SPI)

Trevlig tomte som inte gör en fluga förnär. Sparsam med politiskt agerande. SPI har ändå en nyckelroll i kommunen att inte vara höger/vänster och bevakar pensionärernas intressen.

Inga kommentarer: