< div id=”header ”>< / div>

torsdag 5 november 2015

EU på väg mot flyktingkollaps - Sverige har fått nog ?


Ja var är de som vill se ett positivt mottagande och vad jag sett hitills får man gå ner till sin egen kommunnivå.

Det finns några flyktingreservat där det ännu inte är klart vilka som ska hem med enkel biljett, de som ska placeras ut oklart var. Det tar väl ca 10 månader i såna reservat innan det blir besked.
Sedan har vi lite olika med det där ensamkommande barn. Då vet jag om dem som krigat i domstolar om både vårdnads- och umgängestvister vad gäller egna barn och har ett helvete med att överhuvudtaget träffa dem.

Sedan var det gruppen som blivit godkända och hamnar i en kommun med 10-13 års kommunal bostadskö. Då heter det att det görs undantag annars hade de inte haft nånstans att bo eller om vi nu behandlar alla lika snällt fått ställa sig i kön.
Många har också vänner och anhöriga de vill ha nära sig också sedan är det mycket vanligt att många gärna tyr sig till likasinnade där de hamnar och inte direkt ger sig på lokalhistoriken.
Så var det allt det där med om de är en resurs som alla utom SD tycker eller kostnad som SD utom de andra tycker som kan diskuteras.

Det finns en ojämn fördelning mellan kommunerna och många ser ju flyktingtrafiken som ett slags glesbygdsstöd. Nu är det också diskussion om inte EU ska ta ett större ansvar med sin fördelning. Tänkte Sverige på det när de hamnade i Lampedusa eller nån annanstans i början i ett gränsland där EU slutar?
Ganska yrvaket diskuteras frågan på olika toppmöten och EU-kritiker skrev något om fästning Europa för 20 år sedan. Att får vi bara in fler länder i EU-sfären blir allt så förbannat bra.

Men var det meningen att Sverige 1994 när EU-omröstningen var 1994 hade allt klart för sig hur det kunde bli 2015. Vill påminna att de partier som då förordade ett nej var Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Om nu förhållandena förändrats än vad folk tyckte då bör en ny folkomröstning hållas. Jag röstade nej då med viss tvekan men idag hade jag nog helst röstat för ett Nordiskt förbund och skitit i resten av Europa för de skiter ju i oss. Förresten är vi inte med i euron heller och då är ju frågan vad det är som binder upp oss?

Inga kommentarer: