< div id=”header ”>< / div>

fredag 6 november 2015

Bli din egen Bert Karlsson och skapa det "lilla kollektivet " !


Bli din egen Bert Karlsson? Ja annat kan jag inte tolka det när MP föreslår ungefär 2000 kr att inhysa en person hemma hos sig. Lättförtjänta pengar och samtidigt en avlastning för samhället vad gäller boendefrågan för en flykting.

Det påminner faktiskt om idén som fanns hos MP en gång i tiden att kunna få betalt som dagbarnvårdare för eget barn samtidigt som du tog hand om någons annans barn.

Det är väl inte riktigt de signaler MP ger idag att ta bort vårdnadsbidraget eller att satsa på förskolor. Men vilken resurs en sådan inhysning kunde bli om det finns barn i familjen eller blir.

Barnvakten är ju fixad möjligen den extra hemhjälpen också.

RUT-avdraget finns ju kvar. Då ger man ju samtidigt lite jobb och en "anställning" som flyktingen kan ha som extraknäck. Enligt Jan Björklund (FP) i en intervju häromdagen måste det skapas mindre trösklar in på arbetsmarknaden och här är en variant.

I familjer där det behövs anhörigvårdare finns också här en möjlig resurs.

Hur det s.k. stödet med inhysning är tänkt att se ut vet jag inte men det finns sådana som inte kan använda sig av detta. De som uppbär bostadsbidrag och jag och de som har biståndskontrakt. Men alla andra ska naturligtvis propagera för detta att vidga familjen som kan bli en riktig storfamilj eller stjärnfamilj om man vill det. Det "lilla kollektivet".

Inga kommentarer: