< div id=”header ”>< / div>

onsdag 14 oktober 2015

Vänster/högertänkandet tar kål på Miljöpartiet !


Vem hade mest nytta av DÖ? Ja inte var det miljöpartiets språkrör.

De ligger ovanligt lågt i förtroende och att först förhandla med S och sedan ska V få in något också sedan är det V som vinner i väljaropinionen.

Nu var syftet med S ett för MP.1)att Stefan Löfven skulle bli regeringsbildare 2) att MP skulle ingå i en S-ledd regering.

Det fanns inget DÖ i det.Det handlar helt enkelt om REGERINGSMAKT.I kommunerna kan det se annorlunda ut.Där kan MP gå ihop för att skapa MAJORITET.

Frågan är väl också hur mycket det är värt om det sker på någon annans spelplan?Hur långt kan MP gå åt höger innan det skär sig?

Jag tror att väljarna uppfattar MP till 75% som ett vänsterparti och resten i mitten.

"Breda uppgörelser" behövs inte om MP är i majoritet med alliansen.I Halmstad har MP ihop med alliansen nu äran att hitta svångrem för 82 miljoner.

Om breda uppgörelser är att på riksnivån få med sig allianspartier finns ju för övrigt en del pedagogik varför MP isf tycks ligga närmare Vänsterpartiet än något borgerligt part?

Svaret lär vara att då överger en stor del av väljarna MP och då lär istället det stora starka S få ta ta det initiativet.Inte MP.Profillösheten blir då ett faktum.

Inga kommentarer: