< div id=”header ”>< / div>

lördag 10 oktober 2015

Regeringen bör i första hand rikta in sig på samarbete med Folkpartiet !


När KD bestämde sig att riva upp DÖ fick hela alliansen skrämselhicka och M gick snabbt ut och meddelade att DÖ härmed är upphävt.

Stefan Löfven
blev naturligtsvis ledsen och kan nu formellt utlysa nyval när han vill.

Med tanke på opinionsläget är det bara SD som vill ha nyval för närvarande medan de andra partierna inte verkar så pigga att möta väljarna just nu.

I dagsläget spretar alliansen betänkligt och lägger olika förslag i höstbudgeten.

Om nu Vänsterpartiet fått oproportionellt stor makt och betydelse genom decemberuppgörelsen är det säkert nu Folkpartiet Liberalerna regeringen siktar in sig på.

Om Göran Hägglund var tanken att få med när man gjorde upp finns det en tanke att på samma sätt lyfta FP till en nyckelroll. På så vis bryter man blovckpolitiken, det blir mera mittenpolitik och flankerna isoleras eller får i värsta fall agera passiva stödtrupper i varje fall Vänsterpartiet.

Folkpartiet är ett gediget högerliberalt parti och många folkpartister skulle se det svårt att samarbeta vänsterut. Men med ett mer konservativt KD och ett stort SD så bör valet inte vara svårt. Särskilt om det finns en verklig ambition att Vänsterpartiet ska hållas kort.

En del frågor jag själv retat mig på är hur friskolorna kommit till korta efter regeringstillträdet i höstas 2014. Det finns och fanns avarter med friskolor liksom med vårdföretagen men de går att hantera.

När sedan regeringen med stöd av Vänsterpartiet släpper fram lycksökare hur som helst inom flyktingbranschen som skär guldägg med täljkliv kan man ju börja undra. Dessutom får vi inte ställa flyktingmottagande mot välfärd. Ej heller förnedrande tältprojekt som jag tycker regeringen ska hålla sig ifrån.

Inga kommentarer: