< div id=”header ”>< / div>

fredag 9 oktober 2015

Länk 80 lämnar över sitt hus i Varberg nu med strikt nykterhet och hårda kontroller !


LP och Second Chance har tagit över Länk 80-huset i Varberg.

Själv har jag vid två tillfällen som bostadslös haft min räddning och förmånen att få bott på Länk 80. Då stans billigaste boende och sista gången jag flyttade ut därifrån fixade jag ett eget privat boende trots att jag dignade av skulder.

Nu handlar inte det NYA LP-huset att ta hand om hemlösa och bostadslösa. det handlar om strikt nykterhet.

"– Det här kommer att bli lysande. Förutsättningen för att det här ska fungera är att boendet är drogfritt och det kommer inte att finnas utrymme till att vara påverkad. Vi kommer att genomföra kontroller.Semias Schenberg betonar att det är väldigt viktigt med drogfriheten på boendet.– Vi hjälper dem som är motiverade "

Sedan handlar det om att bli utplacerad av socialtjänsten. Således sköter de förmedlingen av klienter till boendedelen. Länk 80 var och är en ideell förening där de avgjorde vilka som passade in i boendet nu således socialtjänsten.

"För att få en plats på boendet måste personen ha blivit utplacerad från socialtjänsten. Vad gör ni om någon boende får ett återfall?– Då kan vi inte ha dem här. Kommer människor hit onyktra åker de ut på stubinen och får ta resan genom sjukvården tillbaka hit, genom avgiftning och så vidare, säger Semias Schenberg."

Hårda bud i Mellerud. Stenhårda kontroller där intag av någonting betraktas som återfall och ut på gatan på stubinen. Sedan får vederbörande gå via sjukvården för att komma tillbaka till boendet.

Lycka till LP. Men detta blir ett experiment i den tuffa skolan. För boendet verkar vara mer till för att odla kontakter med myndigheter och sjukvården än till för något som liknade det Länk 80 sysslar med. De var när de hade huset en kamratförening där någon syndar får en förståelse att få hjälp av kamraterna och där många var medlemmar (inte alla dock på boendet). För LP handlar det om redan motiverade människor ska bara hålla sig rena.

Hur länge kommer de att vara det innan första återfallet kommer?

Inga kommentarer: