< div id=”header ”>< / div>

tisdag 8 september 2015

Vem bryr sig om hemlösa svenskar?

(bilden tom lägenhet sedan ett halvår.Vem ska få den?)

Vem bryr sig om hemlösa? Brevid romen som tigger sitter en kille och säljer Faktum.Ingen av dem är "inne" just nu för media ägnar sig åt asylsökande som vill till Sverige.

i SVD-artikel skriver Carl Öhström journalist citerat

"Ett grundläggande problem är att hjälpresurserna varit i stort sett oförändrade, både personellt och pengamässigt. När en större del av resurserna måste användas för fler grupper, som migranter och flyktingar, blir mindre resurser över till de ”gamla” grupperna. När utsatta grupper ställs mot varandra riskerar man dessutom konflikter mellan dem. Det är ett välkänt sociologiskt fenomen.

Bristen på resurser och särbehandling av vissa grupper riskerar att öka främlingsfientligheten och kan dessutom spela främlingsfientliga grupper i händerna. Det är inget som vi önskar."

1 kommentar:

lillamina sa...

Romerna e ju inget vi ska underhålla ekonomiskt. De får åka hem och reda ut sin sociala situation med sin hemstad. Vi län inte vara socialbyrå åt alla utländska grupper som kommer hit. Däremot glömmer vi ofta våra "egna" utsatta t ex pensionärer, människor med sämre ekonomi som lever på existensminimum, sjuka barn och gamla och arbetslösa. Vem har tid att ägna dem en tanke eller en hjälpande hand?