< div id=”header ”>< / div>

måndag 3 augusti 2015

SD snart största parti och Varbergs kommun ställer svaga grupper mot varandra!


Läser Mauricio Rojas om varför SD har chans att bli största parti nästa val. Inte konstigt heller om de bland grupper som inte heller tas på allvar i min hemkommun gör framsteg.

Medan "mainstream" har semester spelar man ut grupp mot grupp, Länk 80 som drivit boendeverksamhet för missbrukare har nu fått en nödlokal i Folkets hus för att överleva som förening.

Under tiden lånar Pingstvännerna som skulle ta över verksamheten ut lokalen (förslag) åt ensamkommande flyktingbarn fram till årsskiftet. De har ju också fyllt i "rätt" i en ansökan vilket tydligen inte Länk 80 gjorde som blev av med alla sina bidrag.

Nödboendet på Åkaren där kommunen placerat de mest utsatta i brist på annat har nu börjat blandas upp med nyanlända. Finns inget gemensamt som binder samman de boende kan jag också meddela för att skapa "integration".

När avtalet med Migrationsverket om att ta emot behandlas i kf i mars 2015 var det ingen som uppgav Länk 80:s lokaler som blivande mottagningstation för ensamkommande. Det är således en nödlösning som nu erbjuds.

Om det nu inte finns någon framtagen flykting och integrationsstrategi i kommunen så finns heller ingen hemlöshetsstrategi i Varbergs kommun. Det är att ta saken efterhand och ge ett intryck av "att vi löser det hela". Tendensen verkar vara ännu värre i andra kommuner.

Jag har inget emot någon men tycker det är för jävligt när grupp ställs mot grupp för att det saknas intresse och engagemang att göra något åt problemen iaf ha en strategi för det. SD kommer att växa som svampar om politikerna sticker huvudet i sanden .

Har grannar som nu betalat in medlemskap till SD då jag inte lyckats övertyga dem att jag kan påverka som politiker.

Inga kommentarer: