< div id=”header ”>< / div>

fredag 12 juni 2015

Kolbiten blir svår nöt att knäcka för MP !


Att MP:s kongress väljer att styra Vattenfall med ett regeringsdirektiv att behålla "kolbiten" kan bli problematiskt. I synnerhet som Vattenfall letar efter potentiell köpare.

Dock kan kongressbeslutet ses som en seger mot de som ser påstötningen som "det var ju vad Gustav sa i valrörelsen".Men i praktisk politik gäller lite andra ställningstaganden.

Ur artikel i Aftonbladet
"– Vi är som miljöpartiet en minoritet i en minoritetsregering. Det är många steg från i dag till visionen, säger Lise Nordin, energipolitisk talesperson (MP).
Hon lyfter fram att det krävs riksdagsmajoritet för att ändra ägardirektiven som styr Vattenfall. I dag finns inget stöd för en tydligare klimatstyrning för det statliga företaget, menar Lise Nordin.
– Vi vet att Vattenfall försöker hitta en köpare. Om det skulle komma en köpare, då hamnar frågan på regeringens bord. Då har man möjlighet att säga ja eller nej till en affär.
Kommer ni förespråka att det inte kommer säljas då?
– Jag kan som energipolitisk talesperson inte se att man skulle godkänna en affär utan att det finns en tydlig klimatvinst.

Inga kommentarer: