< div id=”header ”>< / div>

lördag 20 juni 2015

Gustav Fridolin duvas rejält av Expressens Nicklas Svensson !


Gustav Fridolin duvas av Expressens reporter Nicklas Svensson i en intervju här.Ingen rolig läsning för dem som trodde på underverk de första 100 dagarna i ny regering.

- Skolan Fridolins paradgren tar tid att få ändring på och inget fel på engagemanget men vad händer med mindre skolor, byskolor och friskolor som oftast sker på lokalnivå?

- Basinkomst? Gustav Fridolin visar en oförståelse att det är en fråga som inte bara drivs hos andra gröna partier utan genom basinkomstgrupper i Sverige också. Detta lär återkomma på nästa kongress igen.

- Kritiken från Jan Lindholm(MP) om grön budget. Jag håller med men samtidigt är det en gemensam rödgrön budget och då ska regeringen vara enig och även V ha med ett ord i laget. Den ska dessutom gå igenom riksdagen där det finns en majoritet som inte är grön precis.

- Vapenexport och JAS-plan. Förutom stopp på Saudi-affärree verkar framgångarna slut för fredsvännerna i partiet.

- Föräldraförsäkringen.. Tvådelad eller tredelad. Det finns delade meningar om detta men frågan går ändå framåt med en pappamånad extra.

-Arbetstidsförkortning? Verkar inte vara någon större fråga för Gustav Fridolin snarare något för arbetsmarknadens parter att ta itu med.

- Kolbiten.Ja hur mycket ska politiker lägga sig Vattenfalls interna göromål? En sak är säker. Vattenfall ska bidra till grön energiomställning men får de sälja kolbiten?

- Invandring o migration. Kanske miljöpartiets starkaste fråga som fått båda blocken att anamma partiets politik men hotet kommer från SD som bara växer och växer. Hur länge kommer decemberuppgörelsen att hålla och hur länge kan MP sitta i en regering som igel att försvara att allting inte är jättebra vad gäller kommunernas mottagande? Det är på det lokala planet det märks mest när det blir fel inte i Rosenbad.

Inga kommentarer: