< div id=”header ”>< / div>

måndag 1 juni 2015

Arbetsmarknadsenheten och jobbcoacher i Varberg leder inte till jobb de kostar bara pengar!


Vad har Arbetsmarknadsenheten i Varberg för "muskler"? För något år sedan beslöt en majoritet att flytta enheten från kommunstyrelsens förvaltande beläget i Gamlebyskolans gamla byggnad till Socialförvaltningens byggnad vid Monark.

I det läget blev jag erbjöd "arbetsträning" på Klara under 6-7 månader som naturligtvis inte ledde någon vart. Det var en s.k. tvångsåtgärd att digitalisera i Riksarkivet till förnedringsstöd.

Under mellantiden har jag under 6 mars 2013-31 maj 2014 haft en "jobbcoach" som inte åstadkommit något mer än sponsrat träningskort på gym. Ingenting om arbetsmarknaden eller utbildningar.

Efter det 2014 var jag i kontakt med Klara då jag fick nys om en kurs i "socialt företagande" och min handläggare på AME (arbetsmarknadsenheten" bokade en SÄKER plats. Kursen blev aldrig av under hösten utan jag uppmanades att praktisera hos miljöpartiet för att ha något att göra.

Sedan var det meningen att jag den 1 januari skulle byta handläggare samtidigt som kursen skulle startas i januari.

Upplägget på kursen blev ett individuellt upplägg: utan ledning, ingen kurslitteratur, inga gruppdeltagare nej inget som fanns att relatera till på nätet. Jag förklarade att KLARAS hemsida kändes tämligen inaktuell också. Genomgång skulle göras på plats var 14:de dag.

Det blev inget med det. Träff med den nya AME-handläggaren avslutades spåret Klara och istället diskuterades Praktik-plats i kommunen.

Efter ytterligare ett möte betonade jag att utbildning krävs för i stort sett allting om praktik ska vara meningsfull. Det finns sådana i Varberg under Vuxenutbildningar.

Men du har väl "gymnasieutblidning" menade hon handläggaren på och jag har 20 år gammal sådan med lite påbyggnad med Kunskapslyftet inom främst datakunskap för 15 år sedan som känns tämligen inaktuellt.

Förmodligen består arbetsmarknadsenheten av folk som läst "I väntan på Godot" eller sett pjäsen för något mer oinspirererat att gå på dessa möten får man leta efter. Det är en "terapi" jag kan vara utan som inte leder någon vart. Inte alls som nyanländas attraktiva snabbspår från språk, praktik till JOBBET.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vi svenskar som har hamnat lite snett i vårat samhälle har definitivt kommit i kläm och är nu längre ner på skalan om vad som kallas samhällsvetenskap än invandrare och flyktingar.Plötsligt är det panik att bygga bostäder och skaffa jobb till dom nyanlända.Förstår inte detta riktigt Har varit bostadsbrist och brist på jobb i många år.Nu är det plötsligt panik. Våra politiker borde sätta oss svenskar i första rummet och inte tvärtom. Politikerna spelar ett spel som bara ger rasister och andra grupperingar som inte gillar människor av utländsk härkomst vatten på sin kvarn.Denna politik där vi svenskar hamnar på undantag kommer att ta en ände med förskräckelse.Varför rösta när man inte vad för sluddrar det är man röstar fram.Nej,svenskarna första rummet och sedan,om det finns resurser kan vi hjälpa behövande. Nu väller det in mördare och våldtäktsmän utan någon som helst kontroll på vad det är vad vi släpper in.Dom kan lämna sin kvinnosyn och sin tro där många av muslimerna tycker att alla som inte har deras övertygelse ska utrotas.Och ingen offentlig person vågar säga som det är att utan undantag så är alla dom här IS-krigarna och grova brottslingar tydligen svenskar. I vilken mening då Inte min iallafall. Så till alla fega politiker.Gräv ner er så vi slipper se er.Med det här systemet vi har nu så är jag övertygad om att dom flesta av dom styrande (som bara tänker på hur deras redan feta plånbok ska kunna bli ännu fetare)kommer att böja skydda sig med allt möjlig för att inte bli nedgrävda Så till alla flata och giriga beslutsfattare-dra åt helvete eller flytta från det lilla som finns kvar av det som är SVERIGE.

Per-Åke Sällström sa...

Lite fel i texten Hoppas ni kan läsa mellan raderna och först andemeningen i detta vill ha sagt

Per-Åke Sällström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.