< div id=”header ”>< / div>

onsdag 13 maj 2015

Partier i Varberg hårdsatsar för att fiska SD-röster på Varbergs landsbygd !

Nu är det kamp om SD-rösterna hos S och M i Varberg ute på landsbygden. Centern brukar vara starkast där men utmanas av S och M också.Uppstickare sen förra valet är "missnöjespartiet" SD.

Av döma av vad som hänt i kommunfullmäktige och vad som komma skall framöver handlar det i Varberg om Västerport (ny hamnstadsdel) ,hamnen, Västkustbanan och storplaner i Trönninge: skola och idrottscentrum.

Lite meröppna bibliotek i Bua lugnar nog inte ner dem som inväntar besked om kärnkraftsavvecklingen på Ringhals.

Viskadalsbanan behöver rustas upp och i samarbetet med "grönalliansen" verkar det inte vara högprioriterat när det gäller denna järnvägsdel.

Det behöver byggas så det går att cykla även på landsbygden inte bara utmed kusten. 153:an är ingen rolig väg mellan Varberg - Ullared.

Det ska enligt översiktsplanen satsas på serviceorterna men av döma av storpolitikernas satsningar ligger i stort sett allting ju närmare centrum och kusten man bor.

Varför ska partierna knacka dörr och bilda landsbygdsråd när ingen lyssnar på dem de är bara ute efter röster? Sedan har centern gjort sig till RÖST för landsbygden och har stort inflytande i Varberg. SD ligger dock ett mandat efter och är en klar utmanare att ta över rollen som tredje största parti i kommunen.

Kan inte MP utmana då? Då behövs det något helt annat i partiledardebatter i tv än Stockholmspolitikern Åsa Romson i partiledardebatterna. Annars funkar det inte.
Skicka en kommentar