< div id=”header ”>< / div>

lördag 16 maj 2015

Omvalet i Båstad en väckarklocka för stelnade riksdagspartier !

Omvalet i Båstad ett s.k. mellanval gav ett lokalt parti draghjälp. Det handlade inte om partiledarna på riksnivå och ändå gav det en indikation hur strömningarna går.

Partier är inte inställda på olika val de är programmerade att hålla ett rejält val där allt samlas i ett paket. Förutom Bjärepartiet tycks SD haft nytta av omvalet annars inget vidare för något av riksdagspartierna. Klart lägre valdeltagande men ändå hyfsat högt.

Jag funderar ändå hur det fungerar i partierna mellan valen? Det brukar ändå vara ganska stor omsättning på folk som får uppdrag att de inte klarar trycket eller av andra omständigheter väljer att träda av.

Partier som de fungerar idag är mest varumärken som ska ge olika löften, som sedan i förhandlingar ska omsättas till platser för att ge uttryck i verkställighet med andra partier.

Under tiden finns det en organisation med årsmöten, styrelse och andra aktiviteter som ska drivas också.

De allra flesta tror jag är nischade på en del frågor och överlåter åt andra att tänka beslutsformuleringar, driva frågor och göra politik av det.

Den mesta politiken tas i största samförstånd där alla partier är överens. Sedan vill jag ge ett gott råd till dem som är med och är emot någon specifik fråga. Se till att YRKA , begär VOTERING och lämna in en SKRIFTLIG RESERVATION iaf en BLANK RESERVATION.

Gör man inte detta får vi en massa svammelpolitiker som säger ja till allt, aldrig bekänner färg och i protokollen syns det inte när vissa beslut granskas i efterhand om man varit vaken.

Vi har alltför många politiker som sitter av möten och sammanträden och då är det inte konstigt om folk proteströstar på något mer tydligt alternativ.

Valresultat Båstad

Inga kommentarer: