< div id=”header ”>< / div>

torsdag 7 maj 2015

Klimatanpassa Varberg nu - det behövs en bättre klimatstrategi !


Den 18 september 2014 skrev jag direkt efter valet en del tankar om det politiska läget i Varberg och hur har det gått?

Om jag ska vara snäll är det ett halvårs inskolning men har politiken förflyttats åt något håll? Om nu MP har representation överallt har det märkts i politiken eller skulle det skett ändå? En viktig fråga var väl KLIMATET vad jag förstår.

Varför ligger Varberg så uruselt till när det gäller klimatranking? Plats 115 i en kustkommun? Glömde jag att lägga en motion för lite eller sover majoriteten (och oppositionen ) i Varberg?

"Kristianstad är bäst på klimatanpassning i Sverige. Tvåa kommer Botkyrka tätt följd av Göteborg och Växjö på delad tredjeplats. De flesta kommunerna, 96 procent, tror att de kommer att påverkas av klimatförändringar. Trots det uppger var femte kommun att de inte arbetar med klimatanpassning i dagsläget. Det visar en kartläggning av Sveriges kommuners arbete med klimatanpassning som IVL Svenska Miljöinstitutet och Svensk Försäkring har gjort.

– Generellt behövs det en bättre beredskap hos många kommuner. Redan i dag ser vi klimateffekter som kommunerna behöver hantera och här behövs en samverkan mellan samhällets olika aktörer, säger Susanna Roth på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Kartläggningen visar att det är stor variation i hur långt Sveriges kommuner har kommit i sitt klimatanpassningsarbete. Stora kommuner har överlag kommit längre jämfört med små och medelstora kommuner. Kustkommuner har också i högre utsträckning etablerat sitt klimatanpassningsarbete jämfört med inlandskommuner.

Inga kommentarer: