< div id=”header ”>< / div>

lördag 11 april 2015

S skrämmer med SD gör inte att problemen försvinner när grupp ställs mot grupp !


Vad hjälper det att Stefan Löfven står fast vid att SD är nyfascistiskt när SD:s siffror stiger mot nya nivåer.

Socialdemokraterna hade i Varberg 1994 26 mandat idag 20 mandat. SD hade noll mandat 1994 idag har de 6 mandat i kommun fullmäktige i Varberg. Båda dessa partier tillhör oppositionen idag 1994 tillhörde S styret tack vare att MP gick ihop med dem.

S har som jag sett det tappat hela sin trovärdighet lokalt i Varberg. De framställer sig som lika tandlösa som Löfven att utmåla SD som fascister men deras tidigare väljare som gått till dem är de fascister då?

Jag kan ta exempel. För de som haft det svårast fanns en bostadsstege för att nå någonstans den har S ihop med Alliansen tagit bort och i en del av dem ersatts med ensamkommande flyktingbarn på ett ställe där det varit en slussmöjlighet för både psykiskt funktionshindrade och de som gått tolvstegsprogram.

När det byggs går det i första hand till medelklassen (fasta jobb) eller de som sålt sina bostadsrätter och villor (pensionärer) . Hyreshöjningar är aviserade och det är inte som förr bara att flytta in dessutom är köerna inom bostadsbolaget rekordlånga och hur tänker man då när flyktingar ska gå före?

Vidare har de boenden som tidigare varit till för hemlösa succesivt ersatts med flyktingar till viss del. Är det inte konstigt att tidigare S-presumtiva väljare som gett upp hoppet går till SD.

Bostadsbristen i Varberg med allt högre hyror och krav samt svårare med lönesysselsättning skapar grogrunden för SD. Väljarna skiter i om SD kallas nyfascister så länge S tillsammans med andra partier ställer grupp mot grupp och rycker undan alternativen för dem längst ner.

Senast i Varberg rycktes möjligheterna undan för Länk 80 som boende av inte bara de som styr utan också socialdemokraterna. Ytterligare en möjlighet för bostadslösa försvann. Var ska de nu ta vägen? En vän som inte fick bo kvar dog nyligen på en torgtoalett i julas.

Inga kommentarer: