< div id=”header ”>< / div>

torsdag 9 april 2015

Kapitalet höjer hyrorna och staten bostadsbidragen - flyktingar i Varberg på undantag !


Varberg liksom Kungsbacka ligger i botten vad gäller Migrationsverkats ranking."Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande i Varberg, vill varken säga bu eller bä när VP visar henne siffrorna.
– Det är svårt att säga det så rakt av. Jag kan väl allmänt säga att Varberg, precis som Kungsbacka, har bekymmer med bostäder, det är därför vi ligger så mycket lägre än till exempel Hylte."


Var det inte förre kommunrådet Jörgen Warborn som för något år sedan rullade fram en lång lista för att visa att se hur mycket vi har på G?

Alliansen har styrt Varberg antingen själva eller ihop med andra sedan 1998. I riket finns en alliansparantes som styrde 2006-2014 och ändå lyckas man inte täcka behoven.

Dessutom har befolkningsökningen inte varit så stor enligt prognoser - just med anledning bostadsbrist och framför allt billiga bostäder. Det har för övrigt varit bostadsrätter som gynnats på bekostnad av hyresrätter i kommunen också.

I svaret på min motion om hemlösa grupper löser man det hela med att 10% av VBAB (kommunala bolaget) avsätts till sociala kontrakt. Varför inte genom avtal med Migrationsverket KVOTERA in flyktingar i beståndet på samma sätt?

Vad är det för bostadsbrist man skyller på? Det måste byggas ett visst antal exklusiva lägenheter som det finns efterfrågan på för att bygga billigare någon annanstans.

Dessutom har det kommunala bostadsbolaget under stora protester aviserat chockhöjningar av hyror i det bestånd som finns. Hyresgästföreningen klagar högljutt och även om inte standarden höjs så höjs hyrorna och bostadskön består.

Inga kommentarer: