< div id=”header ”>< / div>

måndag 16 mars 2015

KD idag ett parti som står nånstans mellan alliansen och SD !


Intressant när Per Garhrton påminner om hur KD såg ut förr med gamla KDS. Ett parti som flirtade med MP och ville skaffa sig en "grön profil" till dagens KD som slåss med SD om samma väljargrupp.

KD har gått från att varit ett ärligt kristet parti i Lewi Pethrus anda till ett vilset parti som blivit allt mer populistiskt och väldigt defensivt.

Jag har sedan ett tio tal år gått på LP-stiftelsens café och borde där träffa på kristdemokrater. I någon mån kanske det finns såna men aldrig sett till aktiva politiker så länge jag gått där. Isf som inbjuden präst att hålla predikan. Annars borde det vara lika inne som att där nånstans finna någon som miljöpartister sprungna från Naturskyddsföreningen.

Å andra sidan är inte LP-stiftelsen något "bombmål" typ nån synagoga eller moské. Snarare en "träffpunkt" för människor som haft det svårt här i livet.

Jag tror inte KD har en chans att hitta nån profil på kort sikt. Dels har man själva gjort sig allt för beroende som alliansens fjärde parti och dels har SD nu befäst de väljare som kunde varit kristdemokrater. SD har ju strategiskt via kyrkovalen som KD bojkottat fått en given plattform.

Lite intressant i sammanhanget är att i vår grönallians i Varberg har KD fått gå in som ordinarie i kultur och fritidsnämnden i Varberg för att SD fn inte haft någon tjänstgörande ledamot där. SD har alltså utsett KD som reservparti vilket gör att alliansen i nämnden då får egen majoritet. Min roll som MP blir delvis beskuren.

Det var ett tag sedan KD hade profil i miljöfrågor och deras inriktning idag verkar mer att fånga ärkekonservativa moderater och de som finns i gränslandet mot SD. Men att blivit utsedd som reservparti till SD är väl lite talande om att KD i dagsläget står mellan nånstans mellan alliansen och SD när de söker riktning i värdsliga frågor.

Inga kommentarer: