< div id=”header ”>< / div>

lördag 14 februari 2015

Miljöpartiet har kastat bort visionerna i regeringen !


Varför är det så svårt att acceptera medborgarlön? Miljöpartiet har skalat bort det mesta visionärt för att passa in i en regeringsbildning.

För mig har medborgarlön och basinkomst varit en av grundbultarna. Å andra sidan är det inget parti i riksdagen som driver frågan och det öppnar upp inför nästa val.För de partier som bestämmer sig att driva frågan eller inte driva den av blockpolitiska skäl.

Nu görs det kompromisser i olika frågor på löpande band och regeringen har dessutom sin egen överenskommelse mellan S och MP. Lägg därtill decemberöverenskommelsen.

Ju mer lika partierna blir så märker man när någon eller några riksdagsledamöter vågar ta bladet för munnen och talar klarspråk. Att sitta i regering är inte detsamma som partiet. I majoriteter i landstingsregioner och kommuner ska det inte läggas motioner och frågan är hur får då partiet ut sin partilinje? Är alla eniga om den förresten?

Jag var med på senaste kongressen när MP tog beslut på löpande band med diskussioner och yrkanden samt jämkning av förslag. Det som blev valmanifest gällde fram till valdagen sedan har det blivit nya förutsättningar.

Det kan bli intressant att se hur nästa MP-kongress kommer att vara upplagd om det blir en manifestation av regeringssamarbete eller om det finns plats för visionärer. Jag tror det blir förstnämnda.

Inga kommentarer: