< div id=”header ”>< / div>

tisdag 6 januari 2015

Sverige är fantastiskt !

Tiggeri inget nytt. Det är nu vardagsmat i våra städer.Välgörenhet är etablerat sedan länge. Frågan är hur långt vår solidaritet sträcker sig. Det är mer okey att lägga medel till fattiga barn i Afrika möjligen än att stödja tiggare på gatorna med fattiga barn boende i något annat land än där tiggaren befinner sig.

Å andra sidan kan vi leka dörrmatta åt JAS-affärer det ger sysselsättning och inkomster men kostar en del också.

Grunden i ett land är dess försvarsförmåga men inte långt ifrån bör ju komma dess grundtrygghet. Ju instabilare ett samhälle är inifrån ju svårare är det att mobilisera försvarsförmågan. Nu har vi inte nått dit hän i Sverige, vi är med i EU men just nu ett populärt land att vara tiggare i, att komma hit som flykting men hur länge?

Den generella välfärden känns inte bombsäker. Det finns stora klassklyftor men de har tonat ner att göra något åt det sedan vi bytt regering.Det handlar mest om att lotsa igenom budgetar genom något trixande. Annars borde det liksom försvaret som var med i decemberuppgörelsen vara fint med en blocköverskridande uppgörelse om grundtryggheten också.

Men det är just HÄR det skär sig mellan "blocken" borde man tycka. Alliansen har själva liksom S tidigare varit delaktiga i nedmonteringen av välfärden vilket accelelererat med alliansen. MP har spolat medborgarlön som lösningen och V snuttar på med att utsatta grupper som pensionärer och ensamstående mammor ska få antingen sänkta skatter eller mer i bidrag. Tillfälliga lösningar som höjd a-kassa när många inte ens är kvalificerade till det tas fram.

Försvaret är en helig ko som ska skyddas. Grundtryggheten något som har med "arbetslinjen" att göra och som det ska talas tyst om annars. Sverige är fantastiskt!

Inga kommentarer: