< div id=”header ”>< / div>

tisdag 20 januari 2015

Den glömda gröna oppositionen !


Vem är den RIKTIGA oppositionen? Regeringen som inte får igenom sin politik? Alliansen som får igenom sin politik men inte sitter i regering? Vänsterpartiet som inte får vara med alls men som får igenom att vinster i välfärden ska utredas? SD som röstat igenom alliansens politik och gemensamt med alliansen kan blockera regeringen?

Jag tror den egentliga oppositionen knappast sitter i riksdagen. Den är GRÖN och den vill ha ett helt annat samhälle än det som expedieras. Ett samhälle som utgår från att tillväxten bidrar till ökade klyftor och rovdrift av både människor och naturtillgångar.

Som anser att Miljöpartiet blivit ett helt annat parti än det de representerar idag. Som vill införa medborgarlön/basinkomst istället för det lapptäcke där 160.000 jobb slagits ut men inte ersatts av något annat sedan milleniumskiftet.

Som anser att det var ett svek av miljöpartiet att släppa kravet på 70 öre i bensinskattehöjning för att inte tala om förbifart Stockholm när oljepriserna är de lägsta på många år.

Som tycker att blockpolitiken befästs genom decemberuppgörelsen och gör att SD kan ligga på en högre nivå än de skulle gjort annars om inte allt gjordes upp i hemliga rum och ovanför väljarnas huvuden när de var beredda på ett nyval.

Ja var finns den riktiga oppositionen bland vargjakter och andra svek? Den finns knappast i riksdagen för det finns väl fler frågor än invandrings-och flyktingpolitik att vara kritisk mot?

Inga kommentarer: