< div id=”header ”>< / div>

tisdag 27 januari 2015

Arbete gör dig inte fri utan någon arbetslös som går på bidrag !


Ja idag ska vi minnas förintelsen är det meningen. Jag vill minnas förintelsen av en del i industriarbetargenerationen där 160.000 jobb försvunnit under 2000-talet och där liknande jobb inte ersatts.

Det går samtidigt ut elever i våra skolor som är mer välutbildade än någonsin in ett samhälle där rationaliseringarna fortsätter. Där de som redan har får mera. Där de som inget har skuldsätts och i vissa fall slås ut direkt efter några år i meningslösa sysselsättningsprojekt.

Många av dessa människor är röstberättigade och när man ser på Grekland hur nya partier växer fram och sopar hem valseger. Då de gamla fastnat hos långivare som ställer krav finns möjligheter.Inget parti har löst ekvationen med arbetslinjen och att ARBETE betalas med lön. Någon form av bidrag lär fortfarande utgå för att SKAPA jobb.

Jag pläderar att det parti som kommer att ha BASINKOMST/MEDBORGARLÖN som huvudfråga lär kunna göra ett mycket bra val. Även om det är orealistiskt ska väljarna avgöra och inte de statsbärande partierna som prenumererar på makten.

Inga kommentarer: