< div id=”header ”>< / div>

tisdag 18 november 2014

MP i Region Halland till för människor för inbördes beundran - inte mig!

Till skillnad från den ÖPPNA valberedning vi tillämpar på lokal nivå i Varberg har MP i regionen en SLUTEN PROCESS. De kanske själva tycker det är bra men jag anser det är konstigt att ha en klubb för inbördes beundran som vi inte har en aning om hur de agerar efter valet. Väljarna sågade listan genom att kryssa in hälften av de fyra ledamöterna och medlemmarna efteråt får ta del av förhandlingsresultatet och de som utsetts till posterna när väl allting är klart.


Jag har bestämt mig att om inte nästa val går ut med fler än en lista kommer jag INTE att rösta på miljöpartiet i regionen. Jag själv kryssade en kandidat längre ner på listan som inte kände sig delaktig i den interna processen och vars röst naturligtivs gick till partiet men hen själv lämnades utanför mer än som "röstboskap" att kryssa hen på listan.

Frågan är också om det ska ANSTÄLLAS människor som har topplaceringar på listor som inte jobbar i egen sak. Ju högre upp du står på listan ju mer intresse har du att styra det som görs, sägs och ska avhandlas. Ett alternativ är naturligtvis att ERSÄTTA folk så de kan delta i debatter, resor och kunna förbereda sig.

Det är ju en avvägning hur mycket man IDEELLT orkar vara med och vilka som är de "ideella krafterna".

Det låter hårt men jag är faktiskt en av grundarna till det som är länsavdelningen i Halland och varit med vid bildandet av lokalorganisationer i Varberg, Hylte och Kungsbacka så det kanske är dags att kasta ut mig helt då. För jag fick inte plats på listan i regionen. Hade det funnits FLER listor hade det naturligtvis varit större möjlighet till plats och större DELAKTIGHET.

Pressmeddelande om de poster som Miljöpartiet kommer att inneha i Region Halland

Miljöpartiet de gröna i Halland har i det regionpolitiska samarbetet med Alliansen lyckats förhandla fram fyra ordförandeposter i Region Halland inför kommande mandatperiod. Tre av dessa ordförandeposter är nya för oss. Till Regionfullmäktige, via valberedningen, kommer vi att föreslå att dessa skall besättas av tre nya ordförande.

Som ny ordförande för Halmstadnämnden; Hans Leghammar, Halmstad.

Som ny ordförande för Varbergsnämnden; Stefan Edlund, Varberg.

Som ny ordförande för Driftnämnden för Psykiatrin; Svein Henriksen, Halmstad.

Vi kommer också att föreslå att Patientnämnden behåller sin ordförande från förra mandatperioden genom Eva Ericsson, Laholm.

Miljöpartiet de gröna skall också tillsätta två nya AU-platser i regionpolitiken. En AU-plats i Driftnämnden för Närsjukvården som Hans Leghammar kommer att föreslås axla och en AU-plats i Regionservice där vi kommer att föreslå Sophia Nilsson, Falkenberg som kandidat. Platsen i Regionstyrelsen kommer Elisabeth Falkhaven, Hylte, att föreslås inneha.

- Vi har genom detta förnyats och har även kontinuitet i gruppen, vilket vi har sett som viktigt då frågorna är stora och komplexa att hantera, säger nya gruppledaren Elisabeth Falkhaven som tillsammans med en av nuvarande gruppledare, Stefan Edlund från Varberg kommer att ta hand om gruppledarskapet.

- Vi ser med stor tillförsikt och glädje fram mot att få börja arbeta i våra roller i regionpolitiken. Att få börja jobba med grön regionutveckling och förebyggande och hälsofrämjande vårdpolitik, säger Stefan Edlund, gruppledare.

Inga kommentarer: