< div id=”header ”>< / div>

fredag 28 november 2014

Alliansen lider av miljöpartifobi och är för all tillväxt som gagnar dem själva i plånboken!



Om MP inte kan vara med i pensionsberedningen för att man inte är för tillräckligt mycket tillväxt kan ju ifrågasättas. Känner ett flertal pensionerade som hamnat i lånebubblan och har skulder så de tvingas uppsöka socialen. Att värna om pensioner å ena sidan och skuldsättning kan ju vara lika mycket slant med olika sidor.


Har du inkomst och kan samla pensionspoäng så kan du också få ta lån och samla ihop skulder. Dagen kommer och vederbörande pensioneras ja t.o.m. får rätt till bostadsbidrag i många fall och inte minst klarar inte av att betala tidigare lån. I mitt fall var jag borgenär för en person sedan 25 år tillbaka som satte sig i sitsen att personen fick skuldsanering och satte mig i knipa att jag inte heller kunde betala men blev dock solidariskt skyldig.

Vad gäller former att inte MP kan ingå för det ligger någon gammal överenskommelse till last håller inte. Det är det som händer idag och framöver som avgör pensionernas stabilitet och om den s.k. "bromsen" faller in så att staten måste kompensera. Då har i högsta grad regeringen med detta att göra och i den ingår sedan en tid tillbaka miljöpartiet.

Om nu alliansen vill mobba ut MP från att sitta med i pensionsberedningen ställs nästa fråga hur hållbara uppgörelserna med alliansen blir vad gäller migration, arbetskraftsinvandring och "papperslösa". Den kanske svagaste gruppen i samhället som står längst ifrån våra pensionsrättigheter just nu?

Det finns en "dold agenda" från alliansens sida där de drar till kritik mot "tillväxttanken" men utan skrupler har gått med på en tillväxtinvandring som inte alla kommuner tycks klara av. Inte minst vad gäller orter där arbetslösheten är hög eller bostadsbristen är skriande.

För att kunna ta emot människor på ett värdigt sätt kan vi inte hänvisa till Bert- Karlssonanläggningar där människor ska sitta i åratal. Det måste finnas en strategi hur mottagandet i kommuner ska gå till och planering vad gäller undervisning, arbeten och bostäder. För det behövs någon som vill och kan betala för denna "tillväxt".

Frågan är hur alliansen EGENTLIGEN ställer sig till kommuner som inte vill ta emot människor eller sätter dem i "reservat" om de nu inte är främlingsfientliga i grund och botten är emot tillväxt om det inte råkar vara den egna plånboken och värdestegringen i deras fastigheter?

Med "överskottet" kunna använda till att växla till i en Forex-bank (har en i närheten) så de kan grunda vistelser i Thailand eller på Kanarieröarna? Gagnar det tillväxten i Sverige då ska vi kalla denna tillväxt ett "subventionerat bistånd"? Vi bygger mycket av vår egna tillväxt också på stor del import för att kunna växa här i landet inte på annan ort.

Vad gäller alliansens miljöpartiFOBI finns det också en sådan i min kommun Varberg när det gäller kärnkraften. Kärnkraften har UNDANTAGITS att ta ställning till i den interna uppgörelse som finns mellan MP+Alliansen.Bara några dagar före valet konstaterades att partier som SD, SPI, M, FP och KD sa TYDLIGT JA till NY kärnkraft i kommunen. Det kanske inte andra partier gör men dessa gjorde det.

Nu kommer MP i Varberg ändå att få insyn genom representation i lokala säkerhetsnämnden och i kommunstyrelsens arbetsutskott och därigenom informera sig vad som sker beträffande Ringhals för Varbergs vidkommande. Vattenfall har frusit sina utbyggnadsplaner då samtal pågår och ev en ny energiuppgörelse kommer till stånd.

Beträffande avveckling är det för närvarande inte dagsaktuellt under mandatperioden och i värsta fall kanske Vattenfall kommer att planera för lägre effektskapacitet i de äldre aggregaten för att förlänga dess livslängd.Det här med undantag med ett parti som har regeringsANSVAR och numera tar fullvärdigt ANSVAR för styret i en kommun ter sig det en smula underligt att få in "undantag". Siktar ev Lotta Stenkil det moderata kommunrådet på en ev. uppgörelse med SD framöver? Det verkar så.

Inga kommentarer: