< div id=”header ”>< / div>

onsdag 22 oktober 2014

Ökad tillväxt ska ge flera jobb?


Regeringen gör nu avtryck i en av de frågor som sattes främst i valrörelsen jobben. Klart är att S nu försöker ta över initiativet från M att vara det parti som driver jobbfrågan hårdast och MP hänger på. Hur detta kommer att falla ut är för tidigt att recensera. Men i detta skede håller S vad de utlovat nu gäller det att baxa igenom det i budget och riksdagen också.

Så ska regeringen nå målet om EU:s lägsta arbetslöshet 2020

Det mesta i satsningen är känt och presenterat redan tidigare.

Den vilar på:

• Investeringar i järnväg, energieffektivisering av bostäder, kollektivtrafik och landsbygd. Nytt här var en ökad satsning på service och bredband för en levande landsbygd.

• Ökad efterfrågan på arbetskraft genom aktiv näringspolitik. Här ingår skydd mot sjuklönekostnader för företagen, företagsutveckling, ungas företagande och export.

Nytt var att regeringen vill öka satsningen på export, bland annat genom att öppna generalkonsultat i tillväxtmarknader samt ge extra pengar till Tillväxtverket för att få fler unga att starta eget.

• Aktiv arbetsmarknadspolitik bland annat genom ett kunskapslyft, utbildningskontrakt och traineejobb för unga och extratjänster i välfärden i stället för Fas 3.

Inga kommentarer: