< div id=”header ”>< / div>

måndag 27 oktober 2014

Klimatfrågan är inte en politisk trianguleringsfråga utan en nödvändighet att ställa om NU !

Är det slut nu på Grön Ungdom som ett karriäristförbund för framtida regeringspolitiker och statssekreterare?

När jag hörde det kvinnliga ungröret Magda Rasmusson i diskussion med föredettingen fd språkröret näst intill vänsterpartisten Birger Schlaug resonera i RAKT PÅ fick jag intrycket att GRÖN UNGDOM numera skulle bli broilerfabrik för regeringskansliet.

Lorens Tovatt det manliga språkröret i GU går till kraftfull attack sedan MP nästan kompromissat sig till döds i klimatfrågan som bara för ett halv år sedan hade en NÖDVÄNDIGHET om mål och åtgärder som var miniminivåer.

Att det inte blev någon 70-öring i skattehöjning kan vi leva med. Den var svårkommunicerad för dem som bor på landsbygden där bilen är ett måste och kommunikationsalternativen undermåliga och inte utbyggda som vi själva vill. Bakslag i folkomröstningen gällande trängselsskatt i Göteborg som var politiskt förankrad men saknade folklig förankring.

Det finns andra sätt och instrument att använda. Men när media handlar mer om Åsa Romsons båt med uppföljning och flyg från Bromma börjar det bli pinsamt.

Det var tillräckligt pinsamt att höra om vilka miljöbovar vita medelålders män var i Almedalen och frågan är när allt inte är "röd-röd-grön-rosa" i alla kommuner hur vi ska agera då? Det är ett politiskt landskap att relatera sig till och då har vi GRÖN UNGDOM på det.

Ska Grön Ungdom bli ett organ som bara relaterar sig till rikspolitiken hamnar de i samma soppa som dem.Ska de hamna i lokalpolitikernas snårskog blir det snarare tråkigt där mest äldre kommer på möten.

Grön Ungdom ska tycker jag vara en pådrivare som ser längre än dagspolitiken. Det gjorde de på kongressen i Göteborg mycket skickligt och fick upp feminismen på dagordningen. Det är bara det att klimat- och miljöfrågor ansågs så "självklara" och våra krav så modifierade att bara det skulle gett MP skjuts i valet.

Ja vad hände? F! är TROVÄRDIGAST i frågor som feminism och att föra fram kvinnornas situation bara att hålla med som vit manlig medelålders miljöpartist men vad hände med klimatfrågan?

Ja bra med ministerposter och i andra frågor där har regeringen gjort avtryck gentemot alliansstyret men tappade man inte bort något på vägen. Bra att någon tar upp självkritiken då som Grön Ungdoms MANLIGA språkrör Lorenz Tovatt!

Inga kommentarer: