< div id=”header ”>< / div>

tisdag 7 oktober 2014

AlliansenPlus heter den nya maktkonstellationen i Falkenberg som bildar minoritetsstyre!


Alliansen Plus bildar minoritetskoalition i Falkenberg. Miljöpartiet är den turbo som ska ge energi åt "laget". S lovar med utsträckt hand bistå minoriteten med blocköverskridande överenskommelser.

Egentligen är förändringarna inte överväldigande sedan före valet mer än att vänstersidan flyttar fram sina positioner. MP går nu från "hängavtal" direkt in i ett allianssamarbete och S befäster sin starka ställning som det stora oppositionspartiet.

Nu ingår både S och MP i regeringen också medan alliansen har satt sig i oppositionsrollen där. Upplagt för mycket kohandel när väl det nya politiska landskapet satt sig. C och M är stora i Falkenberg och befäster de flesta ordförandeposterna.

SD:s roll är svår att bedöma men det är alltid svårt att veta hur de kommer att utvecklas.Men de gjorde ett särskilt lyckat val i Falkenberg som tvingar fram ett samarbete som man före valet inte var möjligt. Då fanns rivaliteter mellan C och M som internt hade det jobbigt.MP var ett osäkert kort och S så möjligheten att bilda rödgrön majoritet. Nu blev det inte så och framtiden lär utvisa vad det blir av det här.

Inga kommentarer: