< div id=”header ”>< / div>

onsdag 3 september 2014

Sjöstedt räddade ansiktet på Vänsterpartiet i SVT:s utfrågningen och är att räkna med !

Vänsterpartiets roll i en regeringsbildning är inte oväsentlig. Att driva sitt envisa krav "Vinster i välfärden" kan slå knut på partiet. Det finns strömningar i både S och MP som tycker samma sak men V mår säkert bäst av att vara "stödparti" ändå utanför en regering.

I SVT:s utfrågningen klarade sig Jonas Sjöstedt sig bäst av de de tre som frågats ut bland dem i det rödgröna "blocket". Lite märkbart är ändå att det inte finns en enda KVINNA bland dem kanske en bidragande ORSAK att F! faktiskt behövs i politiken.

Ja MP har Åsa Romson och V har Rossanna Dinamarca men på något sätt känns det som de är högst nr 2 i rangen även om både MPoch V kallar sig feministiska partier.

Nu handlar det om REGERINGSFRÅGAN och det är ytterst känsligt att då stöta sig med Stefan "The BOSS" Löfven. Han som ska bestämma men liksom de andra vill ha en RÖDGRÖN MAJORITET annars är allt käbbel bortkastat för regeringsunderlaget.

Fortsätt så Vänsterpartiet och det kan ge om inte underlag i regeringen kvitto på de andra nivåerna det ska röstas i och där faktiskt V har ett direkt ANSVAR och INFLYTANDE. Men en stigmatisk inställning eller en icke-kompromissande inställning låser positionerna och snabbare än ögat kommer allt annat än rödgrönt att bildas i kommuner,landsting och regioner.

Inga kommentarer: