< div id=”header ”>< / div>

måndag 29 september 2014

S och MP öppnar hårt med skolan som första överenskommelse inför regeringsbildandet!

När jag läser Miljöpartiets kommentarer beträffande överenskommelsen med S får det mig att tänka på socialtjänstlagen. Den som värnar om alla människor i nöd och hjälper dem ur eländet och bygger upp dem till tänkande, självständiga och självförsörjande individer.

Många har kallat det obligatoriska att genomgå gymnasieskola för tvång, andra en förutsättning att få jobb, någon tredje för obligatorium in i flumskolan.

Nu ser jag det ett värde i sig att kunna läsa samma skrivning hos socialdemokraterna som hos miljöpartiet då finns det två som är överens om texten än vi skeptiker, finn fem fel och kritiska måla fan på väggen.

Det har kommit överens om i slutna rum inte heller presenterats GEMENSAMT före valet alltså inget väljarna i detalj kunnat avgöra. Man köper paketet rött eller grönt. Det blir säkert flera såna här uppgörelser med vad var det vi sa. Men kom ihåg en sak: Alliansens som satt som regering ifrågasatte främst: Hur i katten ska två så OLIKA partier kunna ena sig efter valet.

NU har de gjort det och det blir säkert många stenar på vägen och den är inte spikrak. Många krön och faror luras längs vägen.Men nu har en regering börjat formas och något bättre finns för närvarande inte att tillgå.

Inga kommentarer: