< div id=”header ”>< / div>

söndag 28 september 2014

Det räcker inte att tro det gäller att ha på fötterna också om man vill styra i Varberg!

Läser en artikel från förra valet där Jeanette Ovist (bilden) tvåa på S-lista intervjuades 2010 och hon TRODDE på "rödgrönt". Faktum är att den konstellationen varit möjlig i Varberg förutsatt att centern ingår i den.

MP hade efter valet en period till av "valtekniskt" samarbete i linje med rikspolitiken S-Mp-V inget konstigt men jag ville ha en konstellation närmare mitten om den varit möjlig. Nu blev det absolut borgerlig majoritet i förra valet och vi fick en väldigt BLÅ allians som inte bjöd på så mycket mera men ändå har uträttat saker.

Men INTRESSANT är Jeanettes kommentar år 2010 om mig."Pierre Ringborg tror inte på ett rödgrönt samarbete i Varberg.
– Det är Ringborgs åsikt, han står till höger. Nu vet jag inte vad de andra i Miljöpartiet i Varberg säger, men om vi vinner valet i riksdagen, hur ska Miljöpartiet förhålla sig här då? Ska de gå ihop med borgarna här i Varberg då och gå emot sin regering? Det verkar väldigt ologiskt."


Nu är LOGIKEN så efter valet är klart 2014 att det enda parti som tappat mandat är M och det enda som ökat mandat är SD. Logiskt bör det inte innebära några förändringar alls om alla sitter kvar där de sitter. Men det hänger på centern som sagt och de står still mandatmässigt och det är i stort sett de som är de egentliga vågmästarna.

När både S och MP försökt bryta upp dödläget i varbergspolitiken genom att få med sig centern blir det ett val för S resp MP vad händer om INTE C vill lämna allianssamarbetet? Ja han som Jeanette Qvist påstår sig stå till HÖGER låter avgörandet gå till partikamraterna.

Tyvärr Jeanette Qvist var mitt förstaval en rödgrön konstellation ingen blåhöger men vad hade hänt om MP suttit kvar i den "gamla" rödgröna förvaringen? Jo då kunde Jeanette Qvist som är KNALLRÖD sitta ihop med ettan i V Lars-Åke Erlandsson i barn- och utbildningsnämnden i orubbat bo utan något MP som stör. Då är väl valet ganska lätt tror jag för MP. Sök möjligheter där det finns möjligheter.

Sedan kan vi ta det här med "logiken" vad som sker i rikspolitiken. Ska det med automatik bildas S+MPstyren nu för att Löfven kanske lyckas med något sånt? Nej jag tycker det LOGISKA är att söka MAJORITETSPOSITION. Det gällde för mig 1991-1994 då jag samarbetade ihop i en femklöver. Det gällde 1994-1998 när det var rödgrönt i Varberg. Det gäller nu också. Vinnarna i valet finns i den gröna mitten hos centern och miljöpartiet. Varbergsväljarna har ratat RÖTT att styra i Varberg.

Inga kommentarer: