< div id=”header ”>< / div>

torsdag 11 september 2014

Oklart vem som vill bilda regering med vem men oförenliga S och MP bäst lämpat som "sambopar" !

I kontrast till alla mätningar har jag en undersökning inför året som är väl värd att läsa. I stort sett inte mycket som skiljer dagens opinion mer än att M tappar åt olika håll främst till sina mindre alliansbröder.

Alliansen bildades en gång då S blivit alltför dominerande och M satte upp sig själva som statsbärande, förvaltande och ....dominerande. De mindre partierna inom alliansen syns mera medan alliansen ihop tonats ner. Inte minst för att det inte finns en rödgrön motsvarighet.

Väljarna vill uppenbarligen ha MER än två dominerande partier S och M att välja på men säger samtidigt inte nej till att partier samverkar dock i lösare form.

Troligen är det mest S och MP som tjänar på detta som möjligt motalternativ till alliansen. När KRAVEN från allianshåll att V ska ingå också är det mest från moderathåll och det låter en smula ihålligt.Det borde ändå vara bättre att släppa fram S+MP än en en trepartiregering från det hållet i visst läge.

Ur kaoset skapas ordning och OM två oförenliga partier kan bilda regering öppnar sig nya dörrar i svensk politik. Regeringen tvingas samarbeta åt både höger och vänster samt lämna oförenliga frågor utanför samarbetet eller lösa den genom majoritet i riksdagen. Är det konstigt att demokrati innebär att inte bara majoriteten bestämmer utan också att minoriteten ska ha något att säga till om också.

Inga kommentarer: