< div id=”header ”>< / div>

lördag 6 september 2014

Grön politik bör gagna skolan om både miljöpartister och centerpartister agerar tillsammans i Varberg !

Medan miljöpartiet i opinionen lever i en slags storstadshybris ägnar jag mig åt att spekulera i vad som händer i en växande småstad "bonnhålan" Varberg. En gång ett centerfäste från 1971 -1994 då jag förstörde alltihop och alierade mig rödgrönt.

Dags för centern att ta tillbaka lite av förlorad (jordbruks)mark nu. Att visa att stad och land går hand i hand. Att den förlorade centertidningen Hallands Nyheter ändå har ett lokalt centerparti sprungen ur bygderörelsen som inte är förlorat.

Jag skulle vilja se en rejäl utmaning att partiet tar ordförandeposten i Barn- och utbildningsnämnden. Den är alltför viktig att handhas av moderaterna och S trivs bäst i opposition men kan jobba bra ihop med C i de arbetsutskott där centern har ordförandeposter.

Dagens facebookutmärkelse av Eva Pehrsson-Karlsson

Lördagens Centerklöver ger jag till miljöpartisten ‪#‎PierreRingborg‬ .Motivet är att han alltid är allert med åsikter överallt. Man går aldrig säker för att få sig en "känga", och det gäller även de egna partiet. Ska bli spännande att se vad han kan ha emot den här utmärkelsen.

En FÖRÄNDRING jag ser med bytet från M (blått) till en C (centergrön) som jag tycker skulle vara POSITIVT för Varbergs kommun.

...det är där alla beställningar kommer sedan med en näringsriktig kost som är närodlad, ekologisk och med svensk köttproduktion som fyller våra djurskyddskrav så att ungarna orkar prestera i skolan.

.....vi slipper få fram nedläggningsbeslut och negativa rapporter att någon av våra byskolor måste läggas ner. Istället kommer småskoletillägget att utformas att barnen får större möjligheter att kunna gå i en mindre skola än vad fallet är idag.

....att det blir fler skolor som kommer att omfattas av grön flagg-certifikation.

...att maten som lagas från grunden nära skolan blir vanligare än att bli ett barn i mängden utan att bli sedd.

....att glädjen kommer tillbaka i skolundervisningen då det blir mer av ordning och reda lärarna trivs och blir kvar känner sig legitimerade vilket gagnar alla inte minst skolbibliotekarien som blir ett extra bonus på allt fler skolor.

Inga kommentarer: