< div id=”header ”>< / div>

fredag 15 augusti 2014

Slaget om Håsten har redan vunnits S och MP tar hem väljarna där!

Stefan Löfven besökte Varberg och närmare bestämt Håsten ett säkert sossefäste. Ja det finns en fin vårdcentral där som faktiskt är beslutat om på 90-talet när jag var ersättare i landstinget och när jag satt som ersättare i Primärvårdsnämnden. Var med vid invigningen då.

Nu var jag bara ett stenkast ifrån på Håsten. För MP:s gruppledare i riksdagen och integrationspolitiske talesperson Mehmet Kaplan var där och besökte Spirahuset och pratade integration och vad MP vill med miljonprogramsområden. Samma väljargrupper? Ja mest var väl mötet tänkt att locka invandrare i deras egen miljö och se hur de ser på tillvaron.

I lokalblaskan HN blev det Stefan Löfven som tog scoopet.Lite finare att följa blivande statsministern och borgarblaskan lägger gärna ut mattan i småstadspressen då.

Ledaren som följde talar om mobilisering av S för att hålla undan för V och MP. De tillhör ju S-underlaget men ska hållas kort.

Nu är ju opinionsmätningarna såna att Stefan Löfven BLIR vår nye statsminister. Det är liksom redan klart hur än valet går. Men frågan är hur regeringen kommer att se ut.

Känner att alliansen inser att slaget är förlorat på nationell nivå och nu gäller det att mildra skadan. Alltså acceptera att Stefan Löfven blir landets nye ledare men vad kommer han att bilda för regering?

S kommer aldrig att släppa in Vänsterpartiet i regeringen det är jag övertygad om. De vill helst slippa Miljöpartiet också men för att bli större än alliansen som grupp kommer S att göra det.

Alliansen skiter i regeringsbildandet om de förlorat valet och en regering med S+MP är ändå bättre än om V är med. Dock kvittar det om det är rödgrön majoritet eller oklart läge med SD det BLIR en rödgrön lightregering i minoritet.

Vad som är intressant med denna regeringen är att det finns manöverutrymme att dels göra uppgörelser vänsterut med vänstern när det behövs fast i frågor där SD och allianspartierna går på tvärs och inte kan samla sig. Samt att det finns större utrymme att nå uppgörelser över blockgränsen om V INTE är med.

För att nå till en rödgrön lightregering krävs förhandlingar. Men inte så omfattande och långa förhandlingar att landet lamslås att inte ha en fungerande regering.Vissa frågor kommer man att stoppa i kommissioner och utredningar samt lämna utanför annat blir man överens om. Dessutom lagom ministerposter som låser upp MP där sannolikt språkrören tvingas avgå som sådana för nu är det Stefan som är bossen inte MP.

Inga kommentarer: