< div id=”header ”>< / div>

torsdag 14 augusti 2014

KRYSSA yngre kvinnor på partiernas listor!

I en beställd opinionsundersökning av miljöpartiet får MP nästan 20% i Stockholm. Skillnaden är inte jättestor mellan M, S och MP i storstaden men det finns en hel del som skiljer partierna åt.

I urbana storstäder där det är hög rörlighet brukar gröna partier göra bra ifrån sig. Frågan är om det ska vara en rikslikare för resten av landet också? Det är inte här den stora energiproduktionen görs med stora vindkraftsparker som drar yta och kan vara störande i kulturlandskapet. Det är inte här vattenkraften finns som förstört älvarna. Det är inte här kärnkraften finns som är koncentrerad till ett antal orter i landet.

Jag vet att MP är ett parti som siktar in sig på kvinnor mellan 18-36 år där man vill vara störst, bäst och vackrast. Kvinnor åker ofta kollektivt, är inga superkarriärister och många är i familjeplaneringstankar eller har bildat familj.

Det här med att RIKTA sig att en målgrupp som redan är stark i ett parti att bli ännu starkare gör mig lite misstänksam. Var MP inte till för att värna olika minoriteter och minoritetsuppfattningar en gång i tiden? Var det "verkligen" unga kvinnor som bildade miljöpartiet 1980-1981?

Var det "verkligen" lärare som yrkesgrupp som var starkast när partiet en gång startade och dominerade vem som ska få mest löneökningar? Vad tog grundtrygghet och medborgarlön-tanken vägen? Var det tänkt att partiet skulle breddas och ha svar från ALLT till A till Ö. Var det inte främst ett ENFRÅGEPARTI som hade miljön som samlande varumärke och ett mycket starkt kärnkraftsmotstånd?

Var det inte spontaniteten i partiet med brokiga människor från alla möjliga kategorier som samlades i ett NYTT parti inte streamade, unga och vackra ekomodernister?

Nu när jag själv blivit en "minoritet" bland andra minoriteter i det partiet jag själv en gång var med och bildade undrar jag lite vad MP:s syfte är med utvecklingen. Vi kan inte alla förbli unga, vackra och arbeta som undervisare och ingå i lärarkarriären. Någon måste vara något annat också.

Just nu är det valrörelse och MAKTEN hägrar. Där är jag övertygad om att det kommer att sitta helt andra människor i huvudsak som ska förhandla om maktposter i köttgrytan som är mer hårdföra än just unga kvinnor. Men de förhandlar utifrån vad partiet uppnår i styrka efter valet. Så ett gott råd KRYSSA de kvinnor som finns på listorna för att ge dem MANDAT annars kommer gubbarna att ta över när väl valet är överstökat. Det gäller SAMTLIGA partier för det är fortfarande en minoritet av dem som kan tänka sig rösta på miljöpartiet. Tänk på det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag känner mig inte som miljöpartist längre
Romsons syn på vhmm var spiken i kistan
Röstar S igen