< div id=”header ”>< / div>

onsdag 20 augusti 2014

M vill ha mer tillväxt stoppa översvämningarna då !

M har en märklig artikel i HN idag om faran med miljöpartiet. Som Annika Lillemets (MP) påpekar i ett annat inlägg mot just M kan vi inte fortsätta vår tillvaro byggt på lönearbete, konsumtion och lånekaruseller hur länge som helst. Någon gång måste vi kunna vara någorlunda mättade att fokusera på annat hur vi lever och vad detta för med sig.

Miljöpartiet som lever i majoriteter i ett mångfacetterat partisystem kan bara få majoritet idag bland antingen de röda eller med de blå för att få ut så mycket grön politik som möjligt. Någon renodlad grön samhällsmodell är svårt att visa upp utan att det inte förekommer inslag och samarbeten med andra partier.

Det gröna projektet fortskrider i idédebatten men i denna valrörelsen är att sitta i majoriteter och det finns "grön tillväxt" i den fåran som vi förhoppningsvis får genomslag för hos fler partier inte bara hos miljöpartiet.Det är inte desamma som "nolltillväxt".

Själv finns jag i en region (Halland) där MP funnits med i alliansstyret som leds av M. Det tycks inte moderaterna mått illa av för alliansen hade haft majoritet utan MP.

Jag har själv suttit med MP ihop i ett majoritetsstyre ihop med både alliansen och sedan rödgrönt och jag finns med på MP:s lokala lista. Stoppade vi utvecklingen i Varbergs kommun när vi planerade dubbelspåret, flyttningen av färjan och planerade för ett Västra Centrum mer för människor än bullrande verksamheter?

Sanningen är att S och MP varit de mest pådrivande vad gäller utvecklingen i centrumområdet där M vill låta affärsmännen slippa konkurrensen och att det bara byggs bostadsrätter kring centrum och centrumkärnan där jag själv bor.

Nej vad gäller M är ni inte drivande heller vad gäller landsbygdens utveckling där lär C vara aktivare och MP försöker få in en nisch om mer hållbara verksamheter som står i samklang med miljön. Tyvärr M ni behöver göra er bakläxa för valet kommer inte att gå helt bra för er.

Inga kommentarer: